Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu, despre noile recomandări ale Patriarhiei: Într-adevăr, noi fără biserici eram morți! Oricum altceva n-aveam!

Radu Banciu, despre noile recomandări ale Patriarhiei: Într-adevăr, noi fără biserici eram morți! Oricum altceva n-aveam!

Un articol de: Beatris Ionita - 18 Iun 2020, 01:03
Radu Banciu, despre noile recomandări ale Patriarhiei: Într-adevăr, noi fără biserici eram morți! Oricum altceva n-aveam! Lumea lui Banciu

Radu Banciu a comentat în ediția de luni seară a emisiunii "Lumea lui Baniciu" decizia de reluarea slujbelor în interiorul bisericilor, dar și noile recomandări ale Patriarhiei pentru a limita riscul răspândirii noului coronavirus. 

 

Menținerea teatrelor închise, o decizie mai ușoară decât în cazul bisericilor

 

"Patriarhia ne transmite noi îndrumări privind participarea credincioșilor la slujbe în intreriorul și în exercițiul lăcașurilor de cult, adică faci niște exerciții în interiorul bisericii, dacă vrei, dacă nu, nu, important e să dai bănuțul, că așa zice lumea, că asta e motivul pentru care s-au redeschis bisericile. Nu mai aveau aștia să-și plătească ratele, cel puțin așa spun publicațiile de satiră, dacă rămâneau închise bisercile. S-au executat politicienii noștri... La teatre, le-a fost ușor, cine să protesteze acolo,  Marina Constantinescu? Nu interesează pe nimeni! Pe când la biserici, BOR-ul te amenința, te blestema... Ideea care este, un pic de birocrație..." a spus Radu BanciuALERTĂ ÎN SHOWBIZ! ULTIMELE DECLARAȚII ALE LUI MARCEL PAVEL DESPRE CORONAVIRUS

 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

 

Spovedania se va face cu programare 

 

"De aici înainte, dacă vrei să mergi la spovedanie, pe lângă buzunarele pline, că trei luni te-a păsuit biserica, precum și banca, dar acum trebuie să dai cu dobândă... Asta după ce vă faceți rezervare! Nu te vei mai putea spovedi fără rezervare și la rezervare trebuie să dai ceva, că la BOR nu e site-ul ca la Canal +, să intre 5000.000 de conexiuni. La BOR dacă intră 2 se blocheză și atunci nu o să poți și te vei duce acolo, în fața bisercii și ti se va spune 'Ați făcut rezervare? N-am putut că mi s-a blocat site-ul, m-a direcționat pe Google. Nu-i nimic, da' haide-ți aicea că vă ajut eu'.  Dar dacă dai bănuțul, te poți și spovedi. Sunt pe puncte aici, 16 puncte...Ultimul punct spune așa: pentru accesul la lumânărar se evita aglomerarea de persoane, prin păstrarea distanței fizice de 2 metri. Într-adevăr, noi fără biserici eram morți! Oricum alteceva n-aveam! Spitale yok...", a mai spus prezentatorul.

 

Îndrumările Patriarhiei Române cu privire la reluarea slujbelor, ceremonii și spovedanie

 

Patriarhia Română a publicat îndrumările bisericești care vor trebui respectate de credincioși începând de miercuri, 17 iunie, în contextul în care Guvernul a anunțat că se pot relua slujbele în interiorul lăcașurilor de cult, ca parte a relaxării regulilor impuse în ultimele luni pe fondul pandemiei de coronavirus. Instituția a publicat regulile pe care credincioșii trebuie să le respecte în timpul slujbelor. Printre acestea se numără și programarea din timp a spovedaniei.

Lăcașurile de cult vor fi deschise zilnic credincioșilor pe întreaga perioadă a săptămânii, pentru a se evita astfel aglomerarea la slujbele care au loc în zilele de sâmbătă și duminică.

Ceremoniile religioase se pot desfășura în interiorul bisericilor, cu participarea unui număr limitat de credincioși, care trebuie să poarte mască de protecție și să respecte regulile de siguranță sanitară și distanțare socială.

Persoanele diagnosticate cu COVID-19, cele care au simptome specifice infecțiilor respiratorii, cele care se află în carantină sau care au intrat în contat cu o persoană infectată nu pot participa la slujbe. Acestea pot urmări ceremoniile religioase de acasă prin intermediul televiziunii sau online. Spovedirea şi Împărtășirea acestor persoane se va face la domiciliu sau la spital, cu respectarea tuturor reglementărilor sanitare aplicabile.

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu