Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu, despre pandemia de coronavirus: Niciodată, omul nu a fost mai singur în fața unei bătălii cum este acum (VIDEO)

Radu Banciu, despre pandemia de coronavirus: Niciodată, omul nu a fost mai singur în fața unei bătălii cum este acum (VIDEO)

Un articol de: Traian Avarvarei - 24 Mar 2020, 00:28
Lumea lui Banciu

Radu Banciu a vorbit în ediția de luni a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre pandemia de coronavirus.

”Astăzi, pentru că avem această isterie mediatică, suntem în situația în care suntem. Ea stârnește panică, deznădejde, îi copleșește cu informații pe oameni, chiar dacă acestea sunt reale sau false, ele fac mai mult rău decât bine. Până la urmă, în malxorul ăsta informativ, noi, oamenii, suntem cei care ieșim cel mai prost”, a comentat Banciu.

”Aceste epidemii nu au fost niciodată oprite de om. E adevărat, nu mai suntem în anii 50, în anii 20, în Evul Mediu, ca să putem să ne dăm cu părerea. Din constatările timpului, niciodată oamenii, cu măsurile lor nu au reușit să oprească vreo maladie. Toate bolile s-au oprit de la sine. Imunitatea pe care organismul o dobândește în această perioadă, stresul, frica, panica conduc, până la urmă, la un armistițiu. Virușii nu sunt niște ființe, ei nu trăiesc la infinit. Orice epidemie se taseaază la un moment dat, indiferent de condițiile în care se află. (...)

Este un moment în care suntem singuri cu toții. Niciodată, omul nu a fost mai singur în fața unei bătălii cum este acum. Toate aceste îndemnuri la solidaritate, de fapt sunt îndemnuri la solitudine pentru că în fața acestei boli ești singur. Nu te mai poți apropia de celălalt, distanțele solicitate de autorități sunt de minimum un metru”, a mai spus Radu Banciu.

La nivel mondial, numărul infecțiilor cu COVID-19 a ajuns la peste 377.000, fiind înregistrate peste 16.400 de decese.

Numărul pacienților vindecați a depășit 101.000.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu