Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu, despre proiectul privind carantinarea și izolarea: Social-democrații, care se dădeau cocoși la televizor, și-au schimbat optica după o discuție cu maestrul Raed Arafat, zis și Rafa Nadal (VIDEO)

Radu Banciu, despre proiectul privind carantinarea și izolarea: Social-democrații, care se dădeau cocoși la televizor, și-au schimbat optica după o discuție cu maestrul Raed Arafat, zis și Rafa Nadal (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 10 Iul 2020, 08:39
Radu Banciu, despre proiectul privind carantinarea și izolarea: Social-democrații, care se dădeau cocoși la televizor, și-au schimbat optica după o discuție cu maestrul Raed Arafat, zis și Rafa Nadal (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a comentat, în ediția de joi seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, forma finală în care a trecut de Camera Deputaților proiectul de lege privind carantinarea și izolarea, a cărui soartă va fi decisă de Senat.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Radu Banciu, despre proiectul privind carantinarea și izolarea


 

„Între timp, Camera Deputaților a adoptat în această seară un proiect de lege, care modifică substanțial, din temelii practic, carantina și izolarea sau instituirea celor două – 266 de voturi «pentru», 11 «împotrivă», opt abțineri. Deci până la urmă s-a votat clar, fără niciun fel de discuții, întrucât social-democrații, care se dădeau cocoși pe la televizor, se pare că după o discuție cu maestrul Raed Arafat, zis și Rafa Nadal, și-au schimbat optica privind logica și legea carantinării, și au mai lăsat de la ei. Haideți, să vedem totuși un pic, că din punctul meu de vedere cred că s-au înțeles greșit băieții ăștia. Au făcut exact pe dos. (...) Deci te pot izola, indiferent că tu ești de acord sau nu, dar îți pun ție la dispoziție modul de tratament și dacă tu nu vrei să iei ceva, nu iei. Mi se pare greșit aici, adică izolarea și carantinarea obligatorii nu sunt atât de evidente – de altfel, asta susținea și Curtea Constituțională – iar asta cu tratamentul, păi ce vrei să faci, să nu iei nimic? Adică nouă nu de asta ne era frică – Doamne, ferește! – că ne dau ăia niște prostii și ne infectăm mai tare. Nu, ne era, tocmai, frică de faptul că putem să fim duși în niște locuri care numai izolate nu sunt. Ești ținut undeva, dar nu se știe dacă locul acela este propice pentru așa ceva, este făcut pentru asta, fie că e în spital sau în altă parte”, a afirmat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.

Ce a mai spus jurnalistul despre proiectul inițiat de Guvern și adoptat de Camera Deputaților


 

Proiectul de lege privind carantinarea și izolarea a fost aprobat de Guvernul Orban și trimis de urgență în Parlament, ca urmare a unei decizii de neconstituționalitate luate recent de CCR.

„Nu neapărat tratamentul în sine, pentru că dacă ești bolnav, ai nevoie de tratament indiferent ce boală ai – și eu, când am stat în pat weekendul trecut două zile din pricina aerului condiționat –a aveam nevoie de tratament. Te simți atât de rău, încât trebuie să iei ceva. Mă durea capul de îmi plesnea, îmi amorțea capul peste noapte din cauza poziției în care dormeam. Mă trezeam de mai multe ori și câteva momente mă durea tot capul, absolut de parcă mi-ar fi dezlipit cineva pielea de pe el, după care își revenea. Iar încercai să te culci, adormeai, îți amorțea iarăși capul și când te trezeai, iar te durea de zici că te plesnise cineva cu ceva în cap. Deci foarte dificile momente, plus toată partea asta din spate amorțită în permanență din cauza, se pare, a acestor aparate”, a adăugat Radu Banciu.

 

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu