Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu, critic la adresa declarațiilor ministrului Sănătății: De ce ne trebuie 10,000 ca să ne întoarceam, când la 100 am stat în starea de urgență fix o lună de zile?

Radu Banciu, critic la adresa declarațiilor ministrului Sănătății: De ce ne trebuie 10,000 ca să ne întoarceam, când la 100 am stat în starea de urgență fix o lună de zile?

Un articol de: Beatris Ionita - 10 Iul 2020, 00:19
Radu Banciu, critic la adresa declarațiilor ministrului Sănătății: De ce ne trebuie 10,000 ca să ne întoarceam, când la 100 am stat în starea de urgență fix o lună de zile? Lumea lui Banciu

Radu Banciu a criticat, în ediția de joi seară a emisiunii "Lumea lui Banciu", declarația ministrului Sănătății, Nelu Tătaru în care a afirmat că România s-ar putea întoarce la stare de urgență când va avea 10,000 de cazuri de infectare cu coronavirus în trei-patru zile la nivelul întregii ţări. 

 

"Avem 614 cazuri astăzi, ieri ama avut 555, se vorbește de 10,000 în câteva zile, Domnul Tătaru a spus că nu e același lucru dacă avem 10,000 de cazuri în 2 zile, sau în 7-8 zile,. ba e cam același lucru! Până la urmă tot 10,000 de bolnavi sunt, dar de ce trebuie sa ajungem la numărul ala ca să intrăm in starea de urgență, când noi am intrat în strarea de uregnță la 100 și ceva de cazuri?! Deci noi la 114-115 cazuri pe zi eram în stare de urgență, astăzi a 614, record de la începutul lunii martie și până astăzi, nu suntem în stare de urgență. De ce? Pentru că atunci occidentalii au chemat pe toată lumea, au zis vine valul, haideți repede cu toții în case, am intrat și noi fără să întrebăm care e treaba.. Acum ne e frică să le stricăm oamenilor concediile? Să-i deranjăm în această perioadă de vară? Sau pentru că este un an electoral pentru că nu ni s-a explicat foarte clar", a spus jurnalistul.

 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

La peste 100 de cazuri am stat în stare de urgență o lună, iar acum peste 600 încă nu se ia nici o măsură

 

 

"Păi dacă la 600 nu intrii, și ai intrat 100, vedeți că există o logică fisurată, care ne scapă? De ce ne trebuie 10,000 ca să ne întoarceam, când la 100 am stat în stare de urgență fix o lună de zile?...Nu aveam atunci multe cazui. Nu contează câte teste se făceau, atâtea cazuri aveam declarate oficial, astăzi se fac mai multe teste, e problema statului. Trebuia să rezolve cu testele din timp, să facă și atunci 13,000 de teste, nu din prima zi, dar după 2 săptămâni, trebuia să se miște repede eram în starea de urgență, se putea face orice. N-au fost în stare, poate nici nu-i interesa foarte mult, nu era o perioadă în care lumea să latre atât de mult, acum e complicat să-i mai aduci pe oameni în case, nu mai ai legitimitatea pe care o aveai atunci..."A ajuns la mare, s-a autoizolat pe o plajă sălbatică, dar bărbaţii o urmăreau. Într-o criză de nervi, şi-a dat jos costumul de baie

 

 

Nelu Tătaru, despre instituirea stării de urgență: Se impune dacă avem zece mii de cazuri în trei-patru zile la nivelul întregii ţări

 

"De patru săptămâni a urmat o creştere uşoară, progresivă, pe care ne-am asumat-o în contextul acestor relaxări, dar nu era numai partea noastră, este şi partea de colaborare a celorlalţi. O dată cu nerespectarea unor reguli am putut vedea şi o transmitere comunitară accentuată. Acele aglomerări urbane, că a fost litoral, că a fost Valea Prahovei, au dus spre extensia acestui nou număr de cazuri. O creştere care a fost progresivă accelerată în ultimele două săptămâni”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a mai precizat că o nouă introducere a stării de urgență în țara noastră ar putea fi luată în calcul atunci când s-ar înregistra o transmitere accentuată a noului coronavirus în rândul populației. Tătaru s-a referit aici la situația în care ar apărea o dublare a numprului de cazuri de COVID-19 de la o zi la alta.

”Nu instituim starea de urgenţă doar pentru două zile în care am avut un număr crescut de cazuri de peste 500. Instituim acea stare de urgenţă, care este apanajul preşedintelui, în contextul în care avem o perioadă cu transmitere accentuată, la un moment dat, o creştere a numărului de cazuri exponenţial, poate şi dublări de la o zi la alta, într-un context în care transmiterea comunitară este accentuată. (...) Altceva e să apară zece mii de cazuri într-o săptămână-jumătate, două şi alta e să apară zece mii de cazuri în patru-cinci zile. Atunci este impunerea unei stări de urgenţă. În condiţiile în care avem aceste zece mii de cazuri în trei-patru zile la nivelul întregii ţări se impune starea de urgenţă", a explicat Nelu Tătaru.

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu