Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu, despre rezultatele de la Bacalaureat: „În lumea asta, într-adevăr, notele mari n-au fost niciodată o soluție” (VIDEO)

Radu Banciu, despre rezultatele de la Bacalaureat: „În lumea asta, într-adevăr, notele mari n-au fost niciodată o soluție” (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 01 Iul 2020, 00:09
Radu Banciu, despre rezultatele de la Bacalaureat: „În lumea asta, într-adevăr, notele mari n-au fost niciodată o soluție” (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a comentat, în ediția de marți seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, rezultatele din prima sesiune de Bacalureat din 2020, unde rata de eșec a fost de 40%. El a explicat că deși rata de promovare a fost cea mai mică din ultimii șase ani, a fost înregistrat cel mai mare număr de medii maxime din ultimii 16 ani.
 

Radu Banciu, despre rezultatele de la Bacalaureat


 

„Rata de eșec la Bacalaureat – sigur, este una așteptată pentru că nu s-a putut muncii, unii au încercat să îngrașe porcul în Ajun, dar era prea târziu – 40%. Asta înseamnă că 62.709 candidați au luat sub media generală 6 sau pur și simplu au fost eliminați de la examen, sau nu s-au prezentat. Rata de promovare este cea mai mică din ultimii șase ani. Ok, în condițiile în care, totuși, a fost un an deosebit, particular, diferit de ceilalți. A fost dificil, cu spectrul acesta al îmbolnăvirilor și al acestui virus necunoscut, să te mai ții de carte. O să vedem în anii viitori dacă rata se va îmbunătăți. Județul Cluj, primul pe țară, 77,8% - totuși, media nu este deloc grozavă. Înseamnă că și în județul Cluj, cel mai bun de departe din România, a surclasat toate celelalte județe la învățătură, rata de neabsolvire este de aproape 23%, imensă finalmente. Sibiul pe poziția a doua, la 6 procente fix de Cluj, 77,8% la 71,8%. Iașiul pe trei, 71,4%, întotdeauna au fost mai indulgenți însă corectorii acolo decât în Transilvania, și Brașovul cu 71%, pe poziția a patra. Iată județele din Transilvania, cele mai bune din țară”, a declarat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.

Jurnalistul a continuat și a afirmat că, „în Capitală, rata a fost de 70%. Cele mai slabe județe de departe Ilfov, unde în general stau nababii care au făcut averi ilicite, copiii lor nu mai au nevoie de învățătură, 32% rată de promovare, față de 77% în județul Cluj. Giurgiu, al doilea de la coadă, urmat de județele – «drojdia țării» – Mehedințiul și Gorjul, evident, 47% și respectiv 49%”.
 Traian Băsescu A ANUNȚAT când se va decreta STARE DE URGENȚĂ, ÎN ROMÂNIA

Ce spune jurnalistul despre elevii de excepție din România


 

„Un număr de 232 de candidați au luat media 10. Cel mai mare număr de medii maxime din ultimii 16 ani. În lumea asta, într-adevăr, notele mari n-au fost niciodată o soluție, dar ați văzut că avem creaturi dintr-astea speciale, oameni tineri în general remarcabili. Acesta este un adevăr, am văzut și pe la olimpiade internaționale de te miri ce, de la geografie și biologie, până la chimie și fizică nucleară, ai noștri au reușit să ia medalii, ba chiar am înțeles că o fată de lângă Mediaș, dacă am citit bine, a câștigat o olimpiadă internațională de geografie. Pare senzațional”, a mai spus Radu Banciu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu