Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu, despre stimulentul propus de PSD pentru profesori: „Ca și cum România ar merge la ștanță în fiecare săptămână, la ordinul șefilor săi analfabeți, să mai scoată niște bani” (VIDEO)

Radu Banciu, despre stimulentul propus de PSD pentru profesori: „Ca și cum România ar merge la ștanță în fiecare săptămână, la ordinul șefilor săi analfabeți, să mai scoată niște bani” (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 03 Sep 2020, 00:43
Radu Banciu, despre stimulentul propus de PSD pentru profesori: „Ca și cum România ar merge la ștanță în fiecare săptămână, la ordinul șefilor săi analfabeți, să mai scoată niște bani” (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a comentat, în ediția de miercuri seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, proiectul de lege depus de PSD la Parlament, care prevede acordarea unui un stimulent de risc de 2.000 de lei lunar, pe întreaga perioadă a stării de alertă și, după caz, de urgență, pentru cadrele didactice. Potrivit aceleiași inițiative, pentru personalul auxiliar, suma ar fi de 1.500 de lei.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Radu Banciu, despre stimulentul propus de PSD pentru profesori


 

„Cinci parlamentari PSD în frunte cu președintele Ciolacu au depus la Parlament un proiect de lege, prin care să acorde cadrelor didactice un stimulent de risc de 2.000 de lei. Bă, dar de unde atâția bani, bă!? Sigur, cadrele didactice au văzut că medicii au primit stimulente, după aia, sigur, au luat banii ăia, s-au dus cu ei în plic, în mormânt. Cadrele didactice poate că vor scăpa toamna asta, cine știe, s-or curăța mai spre iarnă, poate la începutul anului viitor. Vă dați, totuși, seama? Suntem la începutul lui septembrie. Cât e astăzi, 2 septembrie. Credeți că pe 2 martie populația României va mai fi aceeași? Ia, imaginați-vă puțin cam câți se vor duce până atunci. Enorm... Cadrele didactice nu se gândesc la asta, ele se gândesc la binele elevilor, școala asta care să dăinuie prin porii fiecăruia. Sigur, o să vedem după 14 septembrie ce va fi”, a declarat Radu Banciu

Până atunci, spune jurnalistul, „trebuie dat bănuțul, ca și cum România ar merge la ștanță în fiecare săptămână, la ordinul șefilor săi analfabeți, să mai scoată niște bani. De unde să le dați, bă, sumele astea, că noi nu producem nimic, mă. În țara asta nu se face nimic. Investiții zero, noi de unde luăm banii ăștia? Acum, încă o dată, nu vă lăsați păcăliți, jumuliți de fraierii ăștia. A, mi-a dat PSD... Nu! PSD a furat, nu ți-a dat, mă! Ăia nu sunt banii lor, ăia sunt niște bani pe care ei îi fură de undeva, și atunci dau un pic din el, pentru că e mai ușor să dai niște bani furați decât să îți meargă mintea. Asta este toată strategia de campanie electorală de 30 de ani a acestui partid. E simplu! E mult mai greu să faci o autostradă cap-coadă și care să țină fără să fie reparată 30 de ani. Aia e marea minune. Să faci o cale ferată de mare viteză, nu să dai bani pensionarilor, cadrelor didactice, IT-iștilor sau medicilor din spitale. Aia e foarte ușor. Numai că problema este că e mai ușor să promiți decât să îi dai, pentru că n-ai de unde să îi dai dacă tu n-ai rezultate, dar pentru fraieri merge promisiunea asta”.
 

Ce a declarase anterior Alfred Simonis (PSD) despre stimulent, în direct pe B1 TV


 

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a apărat propunerea partidului, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, și a negat vehement acuzațiile pe care le-a stârnit, susținând că „nu e niciun fel de mită electorală

„Nu e niciun fel de mită electorală. Până la urmă școala începe în câteva zile. Evident că Guvernul nu a fost pregătit pentru deschiderea anului școlar. În acest moment, în școlile din România, nu există măști, nu există dezinfectant, nu există cursurile făcute de profesori pentru școala online. Considerăm că pentru a putea fi eficient deschis acest an școlar un astfel de stimulent, care este pe o perioadă determinată de timp, așa cum a fost și la medici, implementat într-o primă fază, poate fi și pentru dascăli. Repet, pentru ca acești bani să fie folosiți tot pentru buna funcționare și desfășurare a anului școlar”, a afirmat Simonis.

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu