Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: Două județe au luat 15.000 de lei amendă pentru că au încălcat Constituția. Eu am fost amendat cu 75.000 de lei doar pentru că am expus idei (VIDEO)

Radu Banciu: Două județe au luat 15.000 de lei amendă pentru că au încălcat Constituția. Eu am fost amendat cu 75.000 de lei doar pentru că am expus idei (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 15 Mar 2018, 00:25
Radu Banciu: Două județe au luat 15.000 de lei amendă pentru că au încălcat Constituția. Eu am fost amendat cu 75.000 de lei doar pentru că am expus idei (VIDEO) Lumea lui Banciu

Primarii din Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc și Odorheiu Secuiesc au fost amendați cu câte 5.000 de lei pentru că nu au dat curs somaţiei de a arbora şi drapelul României, alături de steagurile roşu-alb-verde, în contextul sărbătoririi Zilei maghiarilor de pretutindeni.

În emisiunea Lumea lui Banciu de miercuri seară, Radu Banciu a făcut o comparație între aceste ”amenduțe”, și amenzile pe care le-a primit el de-a lungul timpului pentru afirmațiile făcute pe marginea acestui subiect. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

”Amenzile pentru nearborarea drapelului României alături de cel al Ungariei, în contextul sărbătoririi Zilei maghiarilor de pretutindeni, au fost așa: primarul municipiului Sfântu Gheorghe a fost amendat cu 5.000 de lei de prefectura Covasna, după ce a anunțat că simbolurile naționale amplasate cu ocazia de 15 martie nu vor fi îndepărtate. Deci omul a spus-o clar: ”mie mi se rupe!”. Primarul municipiului Târgu Secuiesc a fost amendat cu 5.000 de lei pentru că n-a arbordat și drapelul României. Primarul municipiului Odorheiu Secuiesc a fost amendat de prefectul Harghitei cu 5.000 de lei din același motiv. El a declarat, însă, că a primit doar o somație  și că nu are cunoștință să fie amendat, dar va arbora steagul României ”acolo unde trebuie”, pentru că nu vrea să încalce legea.

În total, cele două județe au luat maxim 15.000 de lei amendă, față de subsemnatul, care a adunat în total, practic cam pentru același subiect, undeva la 75.000 de lei. Deci eu 75.000 de lei pentru amsamblul operei, ei, pentru încălcarea flagrantă a Constituției României, 15.000 de lei. Eu n-am încălcat Constituția, e adevărat că am insultat, am folosit cuvinte jignitoare, dar sunt într-o emisune de pamflet. În rest, doar am expus idei, ceea ce legea permite, cel puțin în teorie. 

Ei, iată o diferență halucinantă între opinii și fapte. Am fost penalizat cam cât zece județe pentru acest delict de opinie.

E clar că pe undeva lucrurile sunt cusute cu ață albă de decenii”, a afirmat Radu Banciu

Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc brusc, iar motoarele învârt "în gol"