Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu, după ce Asztalos Csaba a câștigat un nou mandat la șefia CNCD: Judecata lui se bazează doar pe un pic de oftică. Ne-a scăpat întotdeauna logica de funcționare a forului (VIDEO)

Radu Banciu, după ce Asztalos Csaba a câștigat un nou mandat la șefia CNCD: Judecata lui se bazează doar pe un pic de oftică. Ne-a scăpat întotdeauna logica de funcționare a forului (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 02 Iul 2020, 00:18
Radu Banciu, după ce Asztalos Csaba a câștigat un nou mandat la șefia CNCD: Judecata lui se bazează doar pe un pic de oftică. Ne-a scăpat întotdeauna logica de funcționare a forului (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a comentat, în ediția de miercuri seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, faptul că Asztalos Csaba a câștigat un nou mandat de cinci ani la șefia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Jurnalistul a mărturisit că nu a înțeles niciodată logica de funcționare a instituției și l-a criticat aspru pe cel proaspăt reconfirmat în poziția de președinte al forului.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Radu Banciu, după ce Asztalos Csaba a câștigat un nou mandat la șefia CNCD


 

„Primim o veste – nici nu știu cum să o calific. Este de tipul Congresul XIV și sigur că ne bucurăm, mai rămâne să ne ridicăm în picioare, să aplaudăm. Ei, bine, Asztalos Csaba Ferenc a câștigat un nou mandat de cinci ani la șefia CNCD, fiind votat practic în stil de mare campion de către cei care se aflau prin preajmă. (...) Nu era nimeni mai bine plasat decât Asztalos Csaba. Am înțeles că UDMR a ținut morțiș la el. Eu mă gândeam că țin și românii un pic la el. PSD voia să îl plaseze pe domnul Diaconu. Acesta a fost ales vicepreședinte pe doi ani și jumătate. Deci îl va scurta Asztalos Csaba cu un cap. Senator PSD, fost ofițer de poliție, numai bun la discriminare. A scăpat de un dosar de trafic de mașini, evident. Social-democrații l-ar fi vrut șef pe el, însă nici vorbă”, a declarat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.

„Ce nu înțelegem aici, la funcțiile de consilier la CNCD. Acestea urmează să fie împărțite astfel, două la PNL, două la PSD – ok, până aici e paritate – unu USR și doi UDMR. Deci șeful e UDMR și mai sunt și doi consilieri UDMR. Domne`, dar partidul acesta, am văzut în sondaje, are 3,4%. Dacă votul ar avea loc mâine sau s-ar efectua corect, UDMR n-ar mai fi partid parlamentar. Cum își permite un astfel de partid să tragă sforile într-un asemenea organism? Iarăși e la latitudinea celor care ne mint în fiecare zi cu politica lor. Nu pricepem pur și simplu nici chestiunea asta”, a continuat Radu Banciu.
 

Ce spune Banciu despre faptul că președintele Iohannis a fost amendat de CNCD


 

Jurnalistul a rememorat și momentul în care CNCD l-a amendat pe președintele Klaus Iohannis, după ieșirea publică în care șeful statului a afirmat că PSD „se luptă în birourile secrete ale Parlamentului ca să dea Ardealul ungurilor”.

„Csaba Asztalos înțeleg că l-a amendat cu mult curaj pe Președintele României și asta l-a făcut cunoscut, dar l-a amendat degeaba, adică l-a amendat doar în legea lui, fără nicio explicație clară. L-a amendat că așa a vrut mușchii lui. Păi, ăsta nu era motiv suficient să îi mai dați nas încă cinci ani într-o asemenea poziție. O fi el băiat smerit și cumsecade, dar nu judecă corect. Din păcate, judecata lui nu se bazează decât pe un pic de oftică, pe un pic de frustrare, cu un pic de ură și pe multă necunoaștere a legilor. Nu este corect ce se întâmplă aici, asta nu o spunem noi. Au văzut și oamenii înalți în stat, în aceste perioade, cum funcționa logica acestui CNCD. O logică care nouă cel puțin ne scapă, ne-a scăpat întotdeauna.

 

A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu