Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu, după ce România a fost condamnată de CJUE pentru poluarea din București: Nici n-a venit bine hârtiuța și toți direct pe Gabriela Firea. De fapt, nimeni niciodată nu s-a interesat (VIDEO)

Radu Banciu, după ce România a fost condamnată de CJUE pentru poluarea din București: Nici n-a venit bine hârtiuța și toți direct pe Gabriela Firea. De fapt, nimeni niciodată nu s-a interesat (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 01 Mai 2020, 09:14
Radu Banciu, după ce România a fost condamnată de CJUE pentru poluarea din București: Nici n-a venit bine hârtiuța și toți direct pe Gabriela Firea. De fapt, nimeni niciodată nu s-a interesat (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a comentat, în ediția de joi seară a emisiunii Lumea lui Banciu, decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene de a condamna România pentru nivelul de poluare din București. Banciu a susținut că de vină sunt toți politicienii și toate partidele, căci n-au luat nicio măsură până acum. Acesta a mai remarcat faptul că nici bine nu a venit „hârtiuța” și politicienii au început să arunce vina unii pe alții.

 

Radu Banciu, după ce CJUE a condamnat România pentru poluare: „Nimeni niciodată nu s-a interesat de așa ceva”

 

Radu Banciu a susținut că de vină pentru poluarea din România sunt policienii în general, care nu au făcut nimic pentru mediu și calitatea aerului, în schimb acum aruncă vina unii pe alții. De altfel, și partidele politice în ansamblul lor sunt de vină, că niciodată nu au venit cu măsuri în acest domeniu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

„România și Bucureștiul, implicit, sunt condamnate pentru poluare. Țara în ansamblu e condamnată, deși vina este a Bucureștiului. Suntem condamnați pentru că poluarea depășește limitele admise. Nu se respectă în mod sistematic și persistent acest lucru. Sigur, a fost arătată cu degetul Gabriela Firea. Gabriela Firea a spus că poluarea în București nu datează din 2016, ceea ce ne puteam gândi și noi, și a dat vina pe Oprescu, pe Videanu. Nu înțeleg de ce n-a dat vina și pe Halaicu sau pe Lis, nemaivorbind de Traian Băsescu care, evident, poartă principala vină. 

Deci asta e ideea: să știți că nimeni nu e vinovat pentru poluare în Capitală, că doar n-o să facă doamna Firea minuni în anii ăștia. Acum se ocupă cu așezatul măștilor pe figură, are cu totul alte probleme de rezolvat. Dintr-odată a venit asta cu poluarea.... Nu mai avem mașini, nu mai avem parcări, nu mai trebuie să rezolvăm aproape nimic din marile proiecte urbane, că nu mai folosesc la nimic, și suntem atacați cu această poluare inacceptabilă, spun europenii, pe care o suportă capitala României.

Bineînțeles că am arătat cu degetul, cum facem noi de fiecare dată. Așa facem și în familie: se lovește ăla mic, își rupe nasul, calcă pe o coajă de banană și-și rupe nasul, părinții, unchii sau mătușile toată ziua dau vina unii pe alții. Așa s-a făcut și aici. Nici n-a venit bine hârtiuța de la Bruxelles, direct toți pe Gabriela Firea. Evident primarul e primul responsabil, dar dacă am coborî puțin în timp, o să vedem că nimeni niciodată nu s-a interesat de așa ceva și nu cred că numai în București. Celelate orașe nu sunt atât de poluate că nu au populația și nu au carburanții pe care îi folosește Bucureștiul, dar altfel ar fi exact în aceeași situație.

Deci se poate da vina pe oricine. Numai că iar e o problemă de fond, și nu una de formă. Și dacă, de exemplu, o răstignim pe Gabriela Firea, credeți că nu mai e poluat Bucureștiul a doua zi? Eu zic că da, eu zic că mai e poluat și în următorii 30 de ani.

Nici Firea, nici Oprescu, nici Videanu, nici Băsescu nu s-au interesat. Nici partidele politice nu au avut niciodată niciun fel de măsuri pentru poluare. Victor Ponta, care se pricepe la toate, a făcut ceva în anii ăia în care a duduit economia? El a spus că cea mai bună guvernare din istoria României este a lui. Ce ați făcut, domnule Pomta, pentru poluarea din Capitală? Nimic! El o să spună, în 10 pagini dacă vrei, ce a făcut, dar rezultatul este ăsta. Și atunci dacă măsuram poluarea era, la nivelul de atunci, cea mai mare. 
Acum e mai greu de suportat, că s-a găsit această vină coronavirusului: poluarea nu te ajută. Știți demonstrația la nivel internațional: orașele mai poluate au mai multe cazuri, cei care suferă de poluare sunt mai vulnerabili în cazul în care sunt atacați de acest coronavirus”,
a afirmat Radu Banciu.

 

CJUE a condamnat România pentru poluarea din Capitală

 

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a condamnat România pentru că nu a luat măsuri de combatere a poluării din București. 

În perioada 2007 - 2014, concentrațiile de PM10  (pulberile fine) au fost depășite constant în Capitală, se arată în decizia Curții. Astfel, România a încălcat în mod repetat directiva Directiva 2008/50/CE privind calitatea aerului înconjurător. 

La scurt timp după ce a venit decizia CJUE, ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat că de vină este Primăria Generală, care nu s-a preocupat să aibă un plan privind mediul și calitatea aerului.

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu,   Stiri Bucuresti,   Gabriela Firea,   Victor Ponta,   Costel Alexe,   CJUE