Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu, după depistarea primului caz de coronavirus în România: „Bucureștiul merită să fie un pic Wuhan, de ce să nu o spunem?”

Radu Banciu, după depistarea primului caz de coronavirus în România: „Bucureștiul merită să fie un pic Wuhan, de ce să nu o spunem?”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 27 Feb 2020, 00:43
Lumea lui Banciu

Radu Banciu a comentat, în ediția de miercuri a emisiunii „Lumea lui Banciu”, impactul coronavirusului în România, în condițiile în care, în aceeași seară, autoritățile române au depistat prima îmbolnăvire cu Covid-19 de pe teritoriul țării.

„Nu este momentul să vă îndreptați spre miracole, ci spre igiena personală eventual, spre sistemul imunitar dacă mai aveți ceva bine clădit. Acest lucru vă poate salva. În rest, nu vă salvează nimeni. În orice caz, nu această țară. Acum așteptăm consecințele pe care ni le-am imaginat. Doar de asta am fost aici și vi le-am expus. Probabil că mai repede sau mai târziu acolo vom ajunge. La străzile goale, la metrourile goale, la autobuzele goale - și Bucureștiul merită să fie un pic Wuhan, de ce să nu o spunem? Ce e interzis în asta? Noi avem stea în frunte? Ce am făcut noi pentru Europa, pentru planeta asta să scăpăm chiar noi. N-am făcut nimic. N-am făcut absolut nimic. Am încercat să tragem mâța de coadă. Ne-am bătut joc de toate. De colegii noștri europeni, de partenerii noștri de peste tot din lume. Am încercat să îi păcălim pe toți în toate domeniile, începând de la fondurile europene și până la învățământ și educație, și evident această sănătate, care se vede că era goală. Nu era absolut nimic rezolvat. Acum o să vedeți cât de bine au lucrat Guvernele României. Ei știau că dacă sunt două, trei sute de cazuri în România, trebuie să fugim cu toții de aici. Nu mai există nicio altă variantă. Dacă se ajunge la așa ceva, nu mai merge nimeni la serviciu. O să fim prima țară care închide școlile, grădinițele, care va închide tot”, a declarat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu