Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: Un elev din Suceava a câștigat medalia de aur la astronomie. Autoritățile n-au dat nici doi bani pe această capacitate. Care sunt șansele ca un astfel de om să-și continue cariera în România? (VIDEO)

Radu Banciu: Un elev din Suceava a câștigat medalia de aur la astronomie. Autoritățile n-au dat nici doi bani pe această capacitate. Care sunt șansele ca un astfel de om să-și continue cariera în România? (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 15 Oct 2018, 08:44
Radu Banciu: Un elev din Suceava a câștigat medalia de aur la astronomie. Autoritățile n-au dat nici doi bani pe această capacitate. Care sunt șansele ca un astfel de om să-și continue cariera în România? (VIDEO) Lumea lui Banciu

David Turturean, elevul căruia statul român a refuzat să-i deconteze deplasările la Olimpiada Internaţională de Astronomie din Sri Lanka şi la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică din China, a obținut medalia de aur.

Cazul a fost comentat și de Radu Banciu, în ediția de duminică seară a emisiunii Lumea lui Banciu.

”Vrem să transmitem salutările noastre familiei tânărului de 16 ani din Suceava, care a câștigat medalia de aur la Olimpiada Internațională de Astronomie de la Colombo, Sri Lanka, și care a strâns împreună cu profesorii liceului ”Ștefan cel Mare” din Suceava 4.000 de euro. Ministerul Educației din România nici n-a vrut să audă de decontarea sumei. Știindu-se capabil, acesta făcuse acum câteva luni o cerere, prin intermediul familiei, către Ministerul Educației să-i deconteze această călătorie. Nici n-au vrut să audă. Băiatul a reușit să se ducă pe cheltuiala lui în Sri Lanka și în China, unde au avut loc aceste faze finale. Copii din 22 de țări de pe planetă au participat, iar băiatul ăsta a câștigat medalia de aur la astronomie.

Care sunt șansele ca un astfel de om, ajuns la un asemenea nivel, să-și continue cariera în România, autoritățile nedând doi bani pe această capacitate? Noi vorbim de piloane de pensie, de puncte de pensie, uitând că, de fapt, viitorul României acolo este.

Poate cineva își va cere scuze în numele națiunii pentru o astfel de ratare și pentru un astfel de fenomen. E un fenomen care se întâmplă și nu rar. 

E evident că pentru astfel de oameni nu există nicio soartă și nicio șansă în România”, a afirmat Radu Banciu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

O femeie din Argeș a găsit 10.000 de lei într-o parcare și a crezut că poate să-i păstreze. După patru zile cineva i-a bătut la ușă

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu,   David Turturean