Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: Familia Iliescu vrea să scape de amintirile vieții. Așa încercau și naziștii, când sfârșitul era aproape, să distrugă tot ce se poate distruge (VIDEO)

Radu Banciu: Familia Iliescu vrea să scape de amintirile vieții. Așa încercau și naziștii, când sfârșitul era aproape, să distrugă tot ce se poate distruge (VIDEO)

Un articol de: - 30 Oct 2017, 08:28
Radu Banciu: Familia Iliescu vrea să scape de amintirile vieții. Așa încercau și naziștii, când sfârșitul era aproape, să distrugă tot ce se poate distruge (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a vorbit în ediția de duminică a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre dorința lui Ion și Nina Iliescu de a distruge amintirile de familie.

”66 de ani de căsătorie au Ion și Nina Iliescu. Nu e un record mondial, dar numai când te gândești te apucă răul. La această minianiversare, ei s-au gândit că nu sunt nici fotogenici, nici telegenici - sigur, noi vorbim mai mult de nea Ion, decât de coana Nina, deși cred că oamenii o detestă la fel de mult pe Nina Iliescu, precum îl detestă pe Ion Iliescu, așa că au decis să-și distrugă toate amintirile: albume, portrete, fotografii, poate chiar și suveniruri, un pește de televizor, o cruciuliță. 

”Le distrugem ca să nu rămână ticăloșilor, care să le folosească în fel și chip”, a declarat Ion Iliescu. Cred că n-am mai pomenit așa ceva de pe vremea celui de-al Treilea Reich: tot așa încercau și naziștii, când sfârșitul era aproape și sovieticii erau deja în Berlin, să distrugă tot ce se poate distruge. 

Deci familia Iliescu încearcă să șteargă orice urmă. Veți spune că ei sunt potențiabili pușcăriabili, cel puțin el. Sigur că i-ar deranja să rămână niște amintiri din astea, care ar putea chiar post-mortem să-i ducă în meandrele istoriei, la porțile iadului. Deci parcă-i mai bine, totuși, să nu rămână nimic după ei.

Ion Iliescu ar fi fost singur-cuc dacă nu era coana Nina. Fraților, poate nu vă cade bine să vorbim despre Ion Iliescu poate în fiecare duminică, cu speranța că vom fi primii care-l îngropăm în direct, dar când auzi astfel de lucruri parcă începe cât de cât să-ți vină un pic moralul. Dacă are o intuiție fantastică Nina și încearcă deja să-și distrugă amintirile vieții, înseamnă că se pregătesc și ei de ceva. Asta sigur că ar fi pentru noi foarte interesant în timp”, a afirmat Radu Banciu.

Radu Banciu: Familia Iliescu vrea să scape de amintirile vieții. Așa încercau și naziștii, când sfârșitul era aproape, să distrugă tot ce se poate distruge

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Ion Iliescu