Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: Francois Hollande îi va preda mandatul de președinte al Franței fostului său secretar general adjunct. E o situație unică în politica europeană. Niciodată un locțiitor nu a preluat puterea de la fostul său șef (VIDEO)

Radu Banciu: Francois Hollande îi va preda mandatul de președinte al Franței fostului său secretar general adjunct. E o situație unică în politica europeană. Niciodată un locțiitor nu a preluat puterea de la fostul său șef (VIDEO)

Un articol de: - 08 Mai 2017, 08:58
Radu Banciu: Francois Hollande îi va preda mandatul de președinte al Franței fostului său secretar general adjunct. E o situație unică în politica europeană. Niciodată un locțiitor nu a preluat puterea de la fostul său șef (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a vorbit în ediția de duminică a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre victoria lui Emmanuel Macron în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Franța.

”Francois Hollande este președintele Franței până duminica viitoare, dacă nu se schimbă nimic. Pe 14 mai el ar trebui să predea oficial mandatul fostului său secretar general adjunct. E o situație unică în politica europeană. Niciodată un locțiitor nu avea să ajungă să preia puterea de la fostul său șef”, a comentat Banciu. 

Emmanuel Macron, 39 de ani, este cel mai tânăr președinte de la John Fitzgerald Kennedy încoace, care avea 41 de ani când a fost ales președintele SUA. Macron a pulverizat recordul de tinerețe în Franța. Valéry Giscard d'Estaing a fost ales președintele Republicii Franceze în 1974, la 48 de ani. 

Macron era un fel de secretar general adjunct pe la Élysée, adică un fel de purtător de cuvânt, poate chiar mai puțin. Adică un nimeni, un fel de vicepreședinte cum sunt astăzi în toate partidele noastre. El era necunoscut politicii mari franceze până în urmă cu trei ani, când a început să facă un alt fel de politică”, a mai spus Radu Banciu
 

Radu Banciu: Francois Hollande îi va preda mandatul de președinte al Franței fostului său secretar general adjunct. E o situație unică în politica europeană. Niciodată un locțiitor nu a preluat puterea de la fostul său șef

Dacă întâmpinaţi probleme pe Google Chrome cu vizionarea materialelor VIDEO, daţi CLICK pe linkul acesta şi vedeţi ce paşi trebuie să urmaţi pentru a remedia problema!

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu,   Emmanuel Macron