Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: Germenele popularității monarhiei le-a emoționat un pic pe aceste cozi de topor de la guvernare. PSD-ul ar fi putut să facă un referendum atunci când Regele Mihai era în viață (VIDEO)

Radu Banciu: Germenele popularității monarhiei le-a emoționat un pic pe aceste cozi de topor de la guvernare. PSD-ul ar fi putut să facă un referendum atunci când Regele Mihai era în viață (VIDEO)

Un articol de: - 18 Dec 2017, 23:58
Radu Banciu: Germenele popularității monarhiei le-a emoționat un pic pe aceste cozi de topor de la guvernare. PSD-ul ar fi putut să facă un referendum atunci când Regele Mihai era în viață (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a vorbit în ediția de luni a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre faptul că preşedintel executiv al PSD, Nicolae Bădălău, a susținut că sociali-democraţii se gândesc să ia în calcul organizarea unui referendum privind transformarea României din republică în monarhie, idee avansată și de liderul ADLE, Călin Popescu Tăriceanu. 

”Ideea este că germenele ăsta al popularității monarhiei le-ar fi emoționat un pic pe aceste cozi de topor de la guvernare și, poate, în căutarea unei brume de popularitate, aceștia ar fi dispuși să organizeze un referendum. (...) Deci, și-ar dori românii o monarhie, la un moment dat? Dar desigur, nu o monarhie absolută. PSD-ul să conducă, să decidă ca și până acum, iar în locul unui președinte de paie, să avem un rege sau o regină. 

Asta ar economisi pe undeva bătălia asta chioară, surdă pe care PSD o tot dă de decenii bune la prezidențiale, unde ratează în mod constant. I-ar scuti, până la urmă, de bătălia pentru prezidențiale”, a comentat Banciu. 

”Dar de ce s-o fi gândit Bădălău sau PSD-ul în momentul ăsta la monarhie, adică ei nu puteau să facă un sondaj, să vadă cât de popular este Regele când acesta trăia și să impună un astfel de referendum, acum un an, acum doi ani? PSD-ul ar fi putut să facă asta atunci când Regele Mihai era încă în viață. Evident că ei nu își doreau acest lucru și nu își doresc nici acum”, a mai spus Radu Banciu

Radu Banciu: Germenele popularității monarhiei le-a emoționat un pic pe aceste cozi de topor de la guvernare. PSD-ul ar fi putut să facă un referendum atunci când Regele Mihai era în viață

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu