Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: În această lume, trebuie să fim cu toții prieteni, dar nu o prietenie reală. Nimeni nu ne cere să fim adevărați (VIDEO)

Radu Banciu: În această lume, trebuie să fim cu toții prieteni, dar nu o prietenie reală. Nimeni nu ne cere să fim adevărați (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 11 Iun 2020, 08:51
Radu Banciu: În această lume, trebuie să fim cu toții prieteni, dar nu o prietenie reală. Nimeni nu ne cere să fim adevărați (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a remarcat, în ediția de miercuri seară a emisiunii Lumea lui Banciu, că au început glumele pe tema Black Lives Matter, mișcare repornită în Statele Unite ale Americii, după ce George Floyd, un bărbat de culoare, a fost ucis în timpul unei intervenții a Poliției. Proteste de amploare au izbucnit atunci în zeci de orașe americane, oamenii denunțând rasismul și brutalitatea agenților. Dar lucrurile au fost exploatate și de unii indivizi rău intenționați, care au început să spargă marile magazine și să fure produse de valoare. În mai multe orașele europene au avut loc manifestații de solidaritate cu cauza persoanelor de culoare, iar mai multe statui au fost dărâmate sau vandalizate pentru că reprezentau personalități care au ajutat comunitățile lor, dar care și-au construit averile pe comerțul și exploatarea sclavilor. Glumele au reapărut miercuri, când HBO Max a anunțat că retrage temportat filmul „Pe aripile vântului”, ce a fost distins cu multiple premii Oscar, pe motiv că ar fi rasist. Mulți consideră că e o decizie exagerată, căci pelicula e doar o simplă înfățișare a epocii respective.

 

Radu Banciu: În această lume, trebuie să fim cu toții prieteni, dar nu prieteni adevărați

 Nu o să-ți vină să crezi CÂT costă un meniu de nuntă gătit de către chef Florin Dumitrescu

„Au început, într-adevăr, glumițele pe tema asta, unele dintre ele colosale. Eu v-am spus de la pupitrul acestei emisiuni, vai de capul ei, nouă ani nu mi-a stat casca asta în cap odată cum a trebuit. V-am tot spus lucrurile astea: nu vă lăsați, bă, păcăliți! Nu vă lăsați, mă, mințiți de oamenii societății ăsteia! Nu trăim într-o lume reală. De asta mă deranjează că fiecare era cu bucățica lui. Până nu-i atingeai bucățica lui nu se răzvrătea nimeni, bă, în societatea asta. 

Stăteam toți ca prichindeii să vedem um suntem conduși cu biciul de omerirea aia.

Toți ăia din Looney Toons nu se mai bat. Vor trebui să-și inventeze niște arme din astea care nu sunt contondente. Erau violente desele animate dar, de aici înainte, ori nu vor mai fi contondente, ori nu vor mai fi deloc. Gata și cu desenele animate. Chiar și cuțitul vânătorului din Albă ca Zăpada va dispărea, pentru că, în această lume, trebuie să fim cu toții prieteni.

Dar nu o prietenie reală, nimeni nu ne cere să fim adevărați, o prietenie falsă, o minciună din asta. Trebuie să ne prefacem că suntem prieteni. 

Am pregătit și eu pentru CNA niște întrebări enunțiative, ca să zic așa, niște întrebări care să nu ceară nimic, niște întrebări extrem de cuminți, că vreau și eu să înțeleg ceva din lumea asta. Azi a fost o sarabandă de amenzi la CNA, apropo de emisiunile care au discutat, zilele trecute, despre proiectul de autonomie a Ținutului Secuiesc. Toată lumea a fost amendată. Vă puteți imagina că nu m-am simțit chiar singur, dar motivele și articolele de lege după care CNA se ghidează sunt incredibile. Deci glumițele mele cu „în momentul în care deschid gura iau 5.000” sunt valorificate în aceste texte. Suntem exact ca-n fața Miliției în starea de urgență. Te oprește nenea ăla, îți spune să deschizi portiera, îi arăți documentele și-ți spune ”aveți 2.000 puteți circula” și două săptămâni mai târziu îți vine amenda de 10.000.

Mi-a zis cineva, la un moment dat, cineva mai de Sus, că vin niște vremuri... Nu l-am luat în seamă, dar vremurile alea să știți că au venit”, a afirmat Radu Banciu

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

HBO Max a retras temporar filmul ”Pe aripile vântului”

 

HBO Max a dat cea mai comentată știre a zilei de miercuri, după ce a anunțat că a decis retragerea temporară de pe platformă a filmului ”Pe aripile vântului”, unul dintre cele mai vizionate din istoria cinematografiei mondiale, pe motiv că ar fi rasist.

Decizia vine chiar în momentul în care, în SUA și în multe state din Europa, au loc proteste antirasism, după moartea lui George Floyd.

Platforma intenționează să difuzeze filmul în viitor, dar cu o contextualizare care să resitueze opera în epoca sa. 
 

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu,   HBO MAX,   Pe aripile vantului,   George Floyd