Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: În lumea bună se insistă pe reluarea școlilor. Ar fi bine, totuși, ca să n-ajungă Universul în situația în care să îl pună pe unul ca „Mitralieră” să tragă definitiv obloanele acestui mapamond (VIDEO)

Radu Banciu: În lumea bună se insistă pe reluarea școlilor. Ar fi bine, totuși, ca să n-ajungă Universul în situația în care să îl pună pe unul ca „Mitralieră” să tragă definitiv obloanele acestui mapamond (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 04 Sep 2020, 00:06
Radu Banciu: În lumea bună se insistă pe reluarea școlilor. Ar fi bine, totuși, ca să n-ajungă Universul în situația în care să îl pună pe unul ca „Mitralieră” să tragă definitiv obloanele acestui mapamond (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu susține că la nivel mondial se insistă pe redeschiderea școlilor, oferind drept exemplu situația economiei, care „dacă ar fi lăsată să aștepte Covidul, s-ar dezumfla definitiv”. În ediția de joi seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, jurnalistul a explicat că, potrivit ultimelor informații despre boală, copiii pot avea în același timp și anticorpi, și COVID-19. „Se transmite foarte greu, totuși, Covidul de la copil, la copil”, a explicat el, invocând o serie de teste efectuate în Germania, Franța și Marea Britanie.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Radu Banciu, despre redeschiderea școlilor


 

„Atenție, interesant! Copiii pot avea în același timp anticorpi, dar și Covid, asta ar fi una dintre ultimele informații despre boală. Un studiu, desigur, argumentat, înainte de începerea școlii. Deci poți să ai și anticorpi, dar poți să ai și Covid în același timp, numai că am văzut pe la occidentali următoarea idee – tot așa, lansată acum, dar nu ca să îi liniștească pe părinți, ci pentru că așa s-a demonstrat – se transmite foarte greu, totuși, Covidul de la copil, la copil. S-au făcut foarte multe teste, prin Germania, prin Franța, prin Marea Britanie și înțeleg că, totuși, transmisia între copii nu este de actualitate. (...) Deocamdată – sigur, să batem în lemn! – se pare, totuși, că lucrurile n-ar fi chiar atât de dramatice. Acesta este motivul pentru care cam peste tot, nu la urechiștii noștri, vorbesc de lumea bună, se insistă pe reluarea școlilor, pentru că până la urmă după modelul economiei, care, sigur, dacă ar fi lăsată să aștepte Covidul, s-ar dezumfla definitiv, se pare că și școala, totuși, nu pentru noi, așa de amorul artei, ar fi bine să fie reluată ca măcar să își tragă cineva fermoarul peste această planetă în mod cumsecade, în mod rezonabil. Adică să n-ajungă Universul să fie în situația să îl pună pe unul precum Cătălin «Mitralieră» să tragă definitiv obloanele acestui mapamond. Atunci, măcar un pic de carte, totuși, acum pe final, este recomandat sau recomandată pe plan mondial”, a afirmat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.
 

Peste 91.000 de cazuri de COVID-19 în România


 

Cu aproximativ o săptămână și jumătate înainte de redeschiderea școlilor, România a ajuns la un bilanț total de 91.256 de cazuri confirmate de COVID-19 și 3.765 decese legate de această boală infecțioasă.

Cele mai recente date despre epidemia de coronavirus din țara noastră au fost furnizate joi, de către Grupul de Comunicare Strategică, care a anunțat 1.365 de îmbolnăviri nou-depistate. În București și Bacău s-au înregistrat cele mai multe cazuri noi în ultima zi, iar în același top negativ mai sunt Bihor, Iași, Neamț și Vâlcea.

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu