Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: Nu merităm un stat de drept, dar ar fi logic să-l avem. Nu-l merităm, pentru că n-am făcut nimic, nu ne pasă, nu ne interesează țara, n-avem viziune (VIDEO)

Radu Banciu: Nu merităm un stat de drept, dar ar fi logic să-l avem. Nu-l merităm, pentru că n-am făcut nimic, nu ne pasă, nu ne interesează țara, n-avem viziune (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 22 Ian 2019, 23:59
Radu Banciu: Nu merităm un stat de drept, dar ar fi logic să-l avem. Nu-l merităm, pentru că n-am făcut nimic, nu ne pasă, nu ne interesează țara, n-avem viziune (VIDEO) Lumea lui Banciu

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen, a avut o reacţie dură privind anunţul lui Tudorel Toader despre o viitoare ordonanţă de urgenţă privind redeschiderea tuturor dosarelor judecate de completurile de cinci judecători constituite nelegal.

”Incredibilă știre. Poporul român merită stat de drept. Ministrul Justiției a anunțat că e gata să dea o ordonanță prin care sute de condamnări în cazuri de corupție vizându-i pe înalții demnitari vor fi invalidate”, a reacționat, pe Twitter, oficialul european.

Declarația a fost comentată și de Radu Banciu, în ediția de marți seară a emisiunii Lumea lui Banciu.

”Oficialul european spune că românii merită un stat de drept. Mă rog, n-are dreptate aici. În teorie, așa stau lucrurile. În practică, nu! România n-a fost stat de drept cu adevărat niciodată. Să ne ierte nea Traian, că el are simțul umorului, dar nici în perioada respectivă noi n-am fost un stat de drept, pentru că nimeni nu ne poate convinge că acele măsuri, corecte la vremea respectivă, inclusiv tăierea pensiilor și salariilor în epoca Emil Boc - o măsură corectă și justificată, nu cum au spus toți imbecilii că s-a făcut împotriva poporului -, veneau din conștiința românului.

Nu merităm un stat de drept, dar ar fi logic să-l avem. Dar nu-l merităm că n-am făcut nimic nici când ne-am dus la vot, nici apoi n-am știut să păstrăm în România valorile democrației, valorile liberale. Noi n-am știut să facem nimic cu toate astea. De ce? Nu ne păsa. N-avem spirit civic, nu ne interesează țara. De asta spun că suntem ipocriți! Pe noi ne interesează de propria persoană. N-avem viziune!”, a afirmat Radu Banciu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu,   Jyrki Katainen