Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: Maghiarii nu au respect față de legile acestei țări. Ei fac cum îi taie capul (VIDEO)

Radu Banciu: Maghiarii nu au respect față de legile acestei țări. Ei fac cum îi taie capul (VIDEO)

Un articol de: - 04 Oct 2017, 23:52
Radu Banciu: Maghiarii nu au respect față de legile acestei țări. Ei fac cum îi taie capul (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a vorbit în ediția de miercuri a emisiunii Lumea lui Banciu despre respingerea de către Camera Deputaților a proiectului de lege al UDMR, ce prevede reducerea pragului de reprezentare de la 20% la 10% pentru folosirea limbii materne în administraţia publică locală.

”În Camera Deputaților proiectul a fost respins. 256 de aleși au votat contra, 21 de UDMR-iști au votat pentru și au fost patru abțineri. E o decepție pentru partidul maghiarilor din România și vine într-un context în care nici nu se putea face altceva. Contextul e nefavorabil maghiarilor din România.

Maghiarii nu respectă nimic în România. Că-i 20%, 10%, 3%, ei fac cum îi taie capul. Asta e important de menționat și pentru autoritățile române, să nu-și imagineze cineva la București că acolo unde e o minoritate maghiară să zicem de 10% ea nu-și face toate mendrele în limba maternă. 

Asta cu folosirea limbii materne în administrația locală de către maghiari în orașele unde își scot cât de cât capul se întâmplă de ani de zile. E adevărat că nu e omologată și aveau nevoie de asta. 

Maghiarii nu au respect față de legile acestei țări, nu au respectat legile niciodată. Mărturie pot da românii care sunt minoritari în localitățile respective”, a afirmat Radu Banciu.

Radu Banciu: Maghiarii nu au respect față de legile acestei țări. Ei fac cum îi taie capul

Citeşte mai multe despre:   Lumea lui Banciu,   Radu Banciu,   UDMR,   maghiari