Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: Niciodată, acesta este termenul magistralei Drumul Taberei-Eroilor! Lui Iulius Cezar nu cred că îi trebuiau 10 ani, dacă trăia acum în România

Radu Banciu: Niciodată, acesta este termenul magistralei Drumul Taberei-Eroilor! Lui Iulius Cezar nu cred că îi trebuiau 10 ani, dacă trăia acum în România

Un articol de: Beatris Ionita - 23 Iun 2020, 08:36
Radu Banciu: Niciodată, acesta este termenul magistralei Drumul Taberei-Eroilor! Lui Iulius Cezar nu cred că îi trebuiau 10 ani, dacă trăia acum în România Lumea lui Banciu

Radu Banciu a vorbit în ediția de luni seară a emisiunii Lumea lui Banciu depre prelungirea termenului de finalizare a magistralei 5 de metrou din București, la care se lucrează încă din 2011 și care trebuia dată în folosință la sfârșitul lunii iunie 2020. 

 

 

O iarnă grea ar putea amâna deschiderea metroului din Drumul Taberei cu 25 de ani 

 ALERTĂ ÎN SHOWBIZ! ULTIMELE DECLARAȚII ALE LUI MARCEL PAVEL DESPRE CORONAVIRUS

"Ați văzut imaginile cu metroul. Niciodată, acesta este termenul magistralei Drumul Taberei-Eroilor. Sper acest niciodată am mai făcut astăzi un pas și nu unul mic. Am aflat de la Lucian Bode și de la premierul Orban Baci că data de 30 iunie era ficțiune pură. Nu se pune problema ca această megistrală de mtreoul să fie dată în folosință în Capitală până la sfârșitul anului. Dacă vine o iarnă serioasă peste București, să zicem, se mai amână cu 25 de ani. O să spună niște circuite nu au făcut față troienelor de zăpăda neanunțate de nimic, neprognozate de nimeni, venite peste noi în această perioadă. N-am mai avut o asemenea zăpadă din anii 40. N-am ce să facem, trebuie să mai amânăm până în 25 de ani, dar vă garantez, va zice premierul de atunci, că în 25 de ani se va circula zeiss pe această magistrală", a  spus prezentatorul. 

 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

 

Magistrala 5 de metrou este prima mare ctitorie a României de 30 de ani

 

 

"Catastrofa este este că acesată magistrală, singura pe care România o construiește în ultimii 30 de ani de la 0, deci nu s-a construit nici o altă magistrală de metrou, au fost doar niște plombe. Căteva stații aici, câteva colo, nici o magistrală de la 0, asta e prima, ar fi prima mare ctitorie a României de 30 de ani, un lucru mare ăsta. Nu există nici o mare ctitorie până acum, nici măcar Catedrala Mântuirii Neamului nu este terminată. Nu este nimic care să ajungă la un nivel care să zică că a rămas. Da, sunt niște podețe, niște cioturi de autostradă, acest București-Ploiești, dar nimic care să fie trecut în catastif. Asta ar fi prima, nu este un lucru ușor, de asta se duceau toți oficialii acolo, cu măști... Numai panglica, numai tăierea panglicii cred că ne-am costa cât ne-a costat jumătate din aceste stații. Nici o speranță evident în continuare pentru că birocrația i-a sufocat pe români într-atât de mult încât nu mai este posibil să facem nimic. Lui Iulius Cezar nu cred că îi trebuiau 10 ani ca să facă infrastructura pe care o mau marile state occidentale, dacă trăia în România acum. Dar alea sunt alte timpuri", a comentat jurnalistul. 

 

 

Premierul Ludovic Orban a declarat că magistrala de metrou Eroilor-Drumul Taberei va fi dată în folosință cât mai repede posibil

 

 

Premierul Ludovic Orban şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au efectuat, luni, o vizită de lucru la şantierul Magistralei de metrou M5 din București. Șeful Guvernului a declarat că magistrala 5 „va fi dată în folosință cât de repede este posibil”. A mai precizat, de asemenea, că este o lucrare extrem de complexă, cu multe elemente de noutate, menite să sporească gradul de confort al călătorilor, dar și să crească viteza de circulație a trenurilor. Orban a insistat că se va investi masiv în această magistrală și, în general, în rețeaua de metrou deoarece ea „este fundamentală pentru îmbunătățirea condițiilor de trafic din București”. La rândul său, ministrul Transporturilor a ținut să ceară scuze public pentru faptul că lucrările nu au fost terminate la timp.

„Acest proiect al tronsonului de pe Magistrata 5 Drumul Taberei e pornit încă de atunci (de când Ludovic Orban era ministrul Transporturilor - n.r.). Sigur, nu am apucat să semnăm contractul, să lansăm licitația pentru construcție. A durat destul de mult până s-a ajuns la semnarea contractului, în 2011, apoi până s-a ajuns efectiv la execuție. Important e că azi această magistrală prinde contur și va fi dată în folosință cât de repede este posibil. Investițiile făcute aici sunt investiții care au utilitate.

Este o lucrare extrem de complexă, care conține foarte multe elemente de noutate. De exemplu, numărul de scări rulante e cu aproape 50% mai mare pe 10 stații decât numărul de scări rulante din restul de 53 de stații. Sistemele automatice, de comunicații, de comandă sunt ultramoderne. Sunt detalii tehnice care reprezintă o noutate pe această magistrală. Ele cresc siguranța și asigură un conform și o viteze de deplasare superioară față de restul magistralelor”, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban.

Întrebat dacă există riscul ca Magistrala 5 să nu fie gata până la sfârșitul anului, premierul a declarat: „Cine se frige cu ciorbă, suflă și-n iaurt. Când va fi, din punct de vedere tehnic, posibil de pus în circulație, va fi pus în circulație. Eu zic că nu există acest risc”.

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu