Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: Măștile de protecție sunt toxice. Fără nicio discuție, portul unei asemenea catastrofe timp de luni întregi este moarte curată (VIDEO)

Radu Banciu: Măștile de protecție sunt toxice. Fără nicio discuție, portul unei asemenea catastrofe timp de luni întregi este moarte curată (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 19 Mai 2020, 09:47
Radu Banciu: Măștile de protecție sunt toxice. Fără nicio discuție, portul unei asemenea catastrofe timp de luni întregi este moarte curată (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a criticat, în ediția de luni seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, decizia luată de mai multe administrații naționale de pe scena globală, printre care și cea de la București, care impune obligativitatea de a purta mască în spații publice închise sau, după caz, în alte situații specifice.
 

Radu Banciu, despre măștile de protecție sanitară

 

„Au apărut tot mai multe voci ale oamenilor din sistemul medical împotriva portului măștii, tocmai pentru că, evident, el este în momentul de față cvasi-obligatoriu în toate țările europene, cu excepțiile de rigoare pe care le cunoaștem, în special în partea de nord a continentului. Acestea sunt toxice. Eu am purtat, astăzi, și trebuie să o recunosc, pentru prima oară mască în mijloacele de transport în comun, conform stării de urgență pe care o străbatem, și într-adevăr – n-am avut de ce să o port foarte mult, pentru că distanța pe care o străbat până la serviciu este foarte scurtă, dar 10 minute tot am avut-o – este o stare de inconfort accentuat. După 10 minute de purtat, și acum am probleme cu gâtul, de la mirosul pe care îl emană această mască. Orice mască este toxică. Nu există, practic, o mască 100% sigură. Toată lumea spune asta, chiar dacă nu se simte acest lucru. Ea degajă, evident, prin porii ei, substanțele acestea, și să nu mai vorbesc despre dioxidul de carbon pe care tu îl scoți din organism, și după care îl reintroduci, practic, prin acest sistem de inspirație – expirație cu masca, nefiind foarte obișnuit”, a declarat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.

Vestea vine în contextul în care, în 15 mai, România a intrat în stare de alertă, iar regimul de restricții din țară a fost actualizat, într-un nou efort de a armoniza efectele crizei COVID-19, boala infecțioasă care a fost depistată deja la peste 4,8 milioane de oameni din toată lumea. Noile măsuri prevăd, printre altele, și obligativitatea cetățenilor de a purta mască în spații publice închise.
 A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Portul măștilor timp de câteva luni e „moarte curată”, crede Banciu

 

„Deci nu te avantajează, pentru că tot ce este mai poluat practic în tine se întoarce înapoi. Nici nu vreau să mă gândesc ce tragedie va fi pentru cei care au alergii, câteva miliarde de oameni pe planetă. Un om din cinci este alergic pe planetă. Acum nu zic că este neapărat alergic la genul acesta de situații, dar poate să fie. Portul unei asemenea catastrofe, timp de câteva luni de aici, înainte, este moarte curată, fără niciun fel de discuție. O să vedem apariția nu după 14 zile, pentru că masca nu are perioadă de incubație, dar dacă însă vom fi nevoiți să purtăm aceste măști până la sfârșitul anului, cum spun unii, o să vedem cât de curând ceva înfiorător. Oamenii vor cădea din picioare”, a adăugat Radu Banciu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu