Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: „Nu se va muri până la urmă nici din refugiul în digitalizare – dimpotrivă, ea dezvoltă intelectul” (VIDEO)

Radu Banciu: „Nu se va muri până la urmă nici din refugiul în digitalizare – dimpotrivă, ea dezvoltă intelectul” (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 09 Iul 2020, 10:26
Radu Banciu: „Nu se va muri până la urmă nici din refugiul în digitalizare – dimpotrivă, ea dezvoltă intelectul” (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a subliniat, în ediția de miercuri a emisiunii „Lumea lui Banciu”, că omenirea nu va dispărea din cauza digitalizării. Afirmația sa vine pe fondul studiilor care susțin că timpul petrecut pe dispozitive inteligente ar putea avea un efect negativ asupra omului. În aceeași seară, jurnalistul a comentat recordul negativ înregistrat de România la nivel de cazuri noi de COVID-19, dar și despre internarea obligatorie a bolnavilor asimptomatici.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Radu Banciu, despre efectul timpului petrecut pe computer


 

„Tot aud tâmpenia asta în ultima vreme, apropo de cum va deveni omul – s-a făcut iarăși un studiu important, prin Statele Unite – în 25 de ani, apropo de munca de acasă, de digitalizare. Vă citeam și eu zilele trecute cum arată cetățeanul american de astăzi, cornut, 17 ore din 24 de ore pe «device-uri». Am aflat acum, dintr-un alt studiu, că în 25 de ani oamenii se vor cocoșa, vor deveni gârbovi, ramoliți, vor lua kilograme multe în plus, ne vom deforma și, evident, vom deveni depresivi – tot timpul aud asta și, bă, mi se pare cea mai mare tâmpenie pe care am auzit-o. Îmi cer scuze față de medici, de psihologi, de oameni de știință, dar mie nu mi se întâmplă niciodată lucrul acesta. Deci dimpotrivă, pe mine mă deprimă și ajung depresiv dacă mă întâlnesc cu oamenii, dacă stau în comunitate, nu dacă stau singur, nu dacă stau pe telefonul mobil – Dumnezeule, acolo e toată lumea la dispoziție, cum aș putea să devin depresiv? Mie mi se pare, și nu vreau să vorbesc în numele altora sau să îi încurajez pe unii – Doamne, ferește! – să facă numai asta în viață, dar nu o luați așa. Spectrul civilizației nu este acesta. În bibliotecă nu era la fel pe timpuri? De ce deveneai depresiv dacă îți era plină biblioteca de cărți? Și acolo era tot o izolare. Stăteai în casă și deveneai alb la față sau galben, când alții erau roșii sau portocalii, că jucau fotbal, furau semințe, săreau gardul sau strigau, «cine ți-a pus ție fluierul în gură, mă, porcule!?»”, a afirmat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.
 

Ce a mai spus jurnalistul despre refugiul omului în digitalizare


 

„Noi stăteam în bibliotecă, de exemplu, și nu cred că asta ducea la depresie. Nici astăzi nu duce la depresie faptul că te uiți la un post de televiziune, asculți muzică, asculți un post de radio sau citești o carte pe Internet. (...) Nu trebuie văzute lucrurile nici chiar la modul acesta exagerat. Acesta este trendul acum, așa cum odată țăranul dădea cu sapa. Omenirea n-a murit nici din asta, n-a dispărut că se lucra pământul. Astăzi nu se mai lucrează. Altădată se lucra la căile ferate, astăzi nu se mai lucrează. (...) Nu se va muri până la urmă nici din refugiul în digitalizare – dimpotrivă, ea dezvoltă intelectul, numai că și aici trebuie să știi cum să o faci”, a continuat el.

 

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu