Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: Omenirea se va lovi de zid cu un grad de idioțenie mai mare decât în toate celelalte secole cumulate, dar face bine și asta (VIDEO)

Radu Banciu: Omenirea se va lovi de zid cu un grad de idioțenie mai mare decât în toate celelalte secole cumulate, dar face bine și asta (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 05 Aug 2020, 00:55
Radu Banciu: Omenirea se va lovi de zid cu un grad de idioțenie mai mare decât în toate celelalte secole cumulate, dar face bine și asta (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a susținut, în ediția de marți a emisiunii Lumea lui Banciu, că tot ce au făcut oamenii până acum, dezumanizând această planetă, i-a adus în situația în care cultura practic a murit. Jurnalistul a explicat această concluzie a sa după ce a citit datele unui studiu World Vision România, despre cât de mult au avut de suferit elevii din mediile defavorizate de când a izbucnit epidemia de coronavirus. Banciu consideră că apelurile disperate ale specialiștilor pentru reluarea cursurilor în școli sunt tardive, deoarece „orice umbră de cultură a dispărut de pe această planetă de vreo 20 de ani”.

 

Radu Banciu: Cu cât ești mai prostănac, cu atât ești mai fericit, ai mai multe poze pe Instagram, ai mai mulți prieteni 

 

„Trei din cinci părinți din mediile defavorizate, de la sate, cică n-au mai putut lucra în perioada pandemiei. Deci s-au uitat pratic pe fereastră sau pe tavan. Doi din cinci n-au putut să asigure elementele de bază în casă, iar jumătate dintre elevi n-au făcut școală online deloc, potrivit unui studiu prezentat de World Vision România.

Nu e mare anchetă, sunt de acord, dar încep să apară primele defrișări intelectuale după această pademiei. Am văzut și organizații mondiale importante cum fac un apel disperat la relurea activităților școlare. Exagerează! Mi se pare tardiv. Orice umbră de cultură a dispărut de pe această planetă de vreo 20 de ani. Nu se mai face oricum nimic, trebuie să ne reprofilăm.

Secolul XXI, dacă va trece măcar de jumătate, va fi un secol al analfabetismului și al idioțeniei. Din punctul ăsta de vedere, nu mai există cultură. Nu mai citește nimeni nimic, nu se mai informează nimeni, nu mai știe nimeni nimic, toate informațiile sunt de la prieteni suau de pe rețelele sociale. Suntem în prologul acestor evenimente digitale, încă nici n-a apărut tehnologia 5G peste tot. Odată ce lucrurile astea se vor intensifica, cum să-i mai pirzi vremea citindu-l pe Cehov? Va deveni un fel de Ion Agârbiceanu. Nu vor mai exista biblitecile, cărțile. Acum se dă foc la statui, ați văzut... Poimânie se va da foc la biblioteci. 

Pe bună dreptate, că în evoluția omenirii toate aceste defrișări, tot ce s-a făcut dezumanizând această planetă a condus inevitabil la această situație. 

Finalul e foarte aproape. Omenirea se va lovi de gard sau de zid cu un grad de idioțenie mai mare decât în toate celelalte secole cumulate, dar să știi că face bine și asta.

E bine să te duci definitiv, fiind în interiorul tău de o prostie inimaginabilă. Cu cât gândești mai mult, vorba lui Eugen Ionescu, cu atât îți dai seama mai mult de inutilitatea existenței acestei lumi, cu cât ești mai prostănac, cu atât ești mai fericit, ai mai multe poze pe Instagram, ai mai mulți prieteni și ești mai fericit”, a afirmat Radu Banciu.Cum arată Bombonica, fosta soție a lui Liviu Dragnea (GALERIE FOTO)

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

World Vision România: Viaţa copiilor de la sate s-a înrăutăţit considerabil după izbucnirea epidemiei de coronavirus

 

Fundația World Vision România a ajuns la concluzia că traiul copiilor de la sate s-a înrăutățit după izbucnirea epidemiei.

Peste 60% dintre părinții din mediul rural nu au lucrat în perioada pandemiei, iar circa 40% nu au reușit să asigure nici măcar produse de strictă necesitate.

Peste 40% dintre elevi nu au participat la şcoala online, mai arată un studiu al World Vision. De asemenea, doar 64% dintre cadrele didactice au organizat ore online. Restul au trimis și exerciţii prin telefon, Whatsapp, Messenger sau teme printate.

Antonio Guterres, secretarul general al ONU, a declarat că „ne confruntăm cu o catastrofă generațională în care se irosește potențial uman incalculabil, se subminează decenii de progrese și se exacerbează inegalități deja înrădăcinate. Odată ce transmiterea comunitară a COVID-19 va fi sub control, readucerea elevilor și studenților înapoi în instituțiile de învățământ trebuie să fie o prioritate de top”.
 

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu,   cultura,   educatie in Romania,   mediii defavorizate,   elevi,   scoala online