Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: Peste 15.000 mii de turiști din țară au mers în weekendul de Rusalii pe litoralul românesc, deși e cel mai scump și cel mai prost întreținut (VIDEO)

Radu Banciu: Peste 15.000 mii de turiști din țară au mers în weekendul de Rusalii pe litoralul românesc, deși e cel mai scump și cel mai prost întreținut (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 09 Iun 2020, 00:04
Radu Banciu: Peste 15.000 mii de turiști din țară au mers în weekendul de Rusalii pe litoralul românesc, deși e cel mai scump și cel mai prost întreținut (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a comentat, în ediția de luni seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, situația stațiunilor românești de la Marea Neagră, care au primit peste 15.000 de turiști din toată țara în weekendul de Rusalii, deși litoralul nostru este, în opinia jurnalistului, „cel mai scump” și „cel mai prost întreținut”. Reamintim că România a trecut printr-o nouă etapă de relaxare în 1 iunie, care a presupus, printre altele, și redeschiderea plajelor.
 

Peste 15.000 mii de turiști din țară au mers în stațiunile românești de la Marea Neagră, în weekendul de Rusalii 


 

Fraților, propun să ne încălzim cu weekendul de Rusalii, pentru că românii, după ce au avut weekendul de 1 iunie, s-au dus la mare în număr destul de ridicat, corespunzător. Peste 15.000 de turiști din țară au ajuns pe litoral în acest weekend, deși previziunile hotelierilor nu erau la nivelul acesta. Jumătate din turiști sunt din București, ceea ce, sigur, nu miră. Totuși, 3,5% sunt din județul Cluj – destul de mult, atât timp cât Clujul, dacă te trezești de dimineață, ajungi mai repede la Adriatică decât la Marea Neagră. În fine, poate și nostalgia să fi jucat un rol. Alți 7,4% din turiști erau din județul Brașov – lor sigur că le-a lipsit marea în cele trei luni de izolare. Alți 5,8% erau din Prahova și, totuși, aproape 6% erau din județul Iași. Surprinzător, că oamenii aceia, peste care a dat șacalul zilele trecute, mai aveau chef de mers la mare.
 

Radu Banciu, despre litoralul românesc, „cel mai scump” și „cel mai prost întreținut”


 

Jurnalistul consideră că litoralul românesc este „cel mai jegos și mizerabil care există în Europa”, ceea ce ar putea face să pară paradoxal interesul românilor pentru această zonă.ALERTĂ ÎN SHOWBIZ! ULTIMELE DECLARAȚII ALE LUI MARCEL PAVEL DESPRE CORONAVIRUS

„De departe, ca să facem un serviciu, totuși, și turismului românesc, cel mai jegos și mizerabil litoral care există în Europa. Cu toate acestea, paradoxul este unul copleșitor – 30 de ani mai târziu, după Revoluție, când ne mai duceam la Costinești și pe la Vama Veche în anii de dinainte de `90, niște condiții jalnice, mult mai proaste decât cele de pe vremea lui nea Nicu`, iar lumea se înghesuie în continuare, de ca și cum opțiunile ar lipsi. Trebuie făcută o analiză psihologică. Nu e resortul nostru, evident”, a adăugat Radu Banciu.

El a subliniat că „dincolo de comoditate, dincolo de accesibilitate, care nu e grozavă, că nu există foarte multe căi de acces, că Autostrada București-Constanța, care te lasă în două ore, două ore și jumătate pe litoral, nu este disponibilă pentru toată lumea. Cei care vin de la Iași, chiar și cei care vin de la Iași sau Focșani n-au astfel de aranjamente sau astfel de situații favorabile. Acolo nu există drumuri care să îi ducă pe litoral. Nu avem o Autostradă Tulcea-Constanța sau Galați-Constanța, cum ar fi fost firesc, că atunci înțelegeam. Ajungeam omul mai repede. Condițiile de accesibilitate sunt limitate, condițiile de confort sunt așa cum sunt, jalnice. Poți să spui că te simți bine pe litoralul românesc numai dacă n-ai fost niciodată niciunde. Dacă n-ai depășit niciodată granițele țării, atunci merge și acesta. Totul ar converge către o izolare, către o deșertificare a litoralului, numai că oamenii, deși este cel mai scump, cel mai prost întreținut, se pare că nu s-au dat pe brazdă și nu și-au revenit după trei decenii de eșecuri nici măcar acum”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu