Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: Planeta a picat examenul pandemiei de coronavirus. Ridicolul sistemului sanitar peste tot în lume e strigător la cer / O țară ca România nu mai poate fi salvată cu umorul à la Bulă (VIDEO)

Radu Banciu: Planeta a picat examenul pandemiei de coronavirus. Ridicolul sistemului sanitar peste tot în lume e strigător la cer / O țară ca România nu mai poate fi salvată cu umorul à la Bulă (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 04 Iun 2020, 00:26
Radu Banciu: Planeta a picat examenul pandemiei de coronavirus. Ridicolul sistemului sanitar peste tot în lume e strigător la cer / O țară ca România nu mai poate fi salvată cu umorul à la Bulă (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a susținut, în ediția de miercuri seară a emisiunii Lumea lui Banciu, că nimeni nu a trecut testul pandemiei, nici măcar cele mai puternice state. Sistemele sanitare nu au fost deloc pregătite pentru o astfel de criză. În opinia jurnalistului, dacă am fi mers în prima linie de luptă cu niște pantofari, în locul medicilor, ar fi fost cam același lucru. Cât despre România, Banciu afirmă că aceasta a avut două modalități de a trata problema, ambele greșite.

 

Radu Banciu: Nimeni n-a trecut examenul pandemiei. Se râde de medicii de pe Pământ pe orice constelație din Univers

 ALERTĂ ÎN SHOWBIZ! ULTIMELE DECLARAȚII ALE LUI MARCEL PAVEL DESPRE CORONAVIRUS

„Nimeni n-a fost pregătit pentru pandemia asta și nimeni n-a trecut examenul pandemiei. Chiar și medicii ăștia, pe care populismul redacțional îi laudă peste tot în lume, s-au făcut de râs, la fel ca și noi. Ridicolul sistemului sanitar peste tot în lume este strigător la cer. Se râde de medicii de pe Pământ pe orice constelație din Univers. Asta dacă vreți să vorbim fără populism...

Pe medicii noștri, și aici mă refer la medicii de pe planetă, i-a prins pandemia cam cum i-a prins pe ăia de vindeau gogoși Primul Război Mondial. Situația lor în linia întâi, acolo unde se trăgea, e una neverosimilă. Dacă trimiteam niște pantofari în linia întâi era același lucru. 
Spitalele și cadrele medicale nu aveau nicio legătură cu pandemia asta, dovadă că marile țări, cele mai dezvoltate națiuni ale lumii s-au făcut de râs. La mijlocul anului 2020, în fața unei asemenea pandemii, noi nu știam ce-i mai bine să luăm - paracetamol sau nurofen. Și voi vorbiți de medicii care au salvat vieți? Hai, bă, vedeți-vă de treabă!”,
a afirmat Banciu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Radu Banciu: O țară ca România nu mai poate fi salvată cu umorul à la Bulă

 

Jurnalistul a explicat apoi că România a avut două moduri de a aborda această criză și niciuna corectă. 

„Există două categorii de abordare a situației, și aici vorbim de România. Una în care n-o tratezi deloc - cum fac cei mai mulți oameni: nu vorbim de lucrurile care ne deranjează - sau facem mișto de ele. Niciuna dintre aceste abordări nu este corectă, nu este constructivă. Pentru că o țară cum e România nu are nevoie de umorul, de sarcasmul ăsta. Sigur că el este o armă extraordinară. Cu toții știm din Antichitate, nu trebuie să ne dea lecții ăștia cu mustață, care vorbesc cu glasul scăzut pe la televizor și care-i vai de mama lor ce principii și criterii de moralitate au, care se ascund în spatele unor glumițe jalnice, ca să nu spună realitatea pentru că nu au curajul s-o numească.

O țară ca România nu mai poate fi salvată cu umorul à la Bulă. Asta se poate face într-o țară civilizată. În Franța, caricaturile alea din revistele lor la care nu râde nimeni. Acolo mai merge,  că sistemul național este în general bine pus la punct. Bine, nu vorbim despre situația din spitale în vremea de pandemie, că asta e prima pandemie pe care generația noastră o prinde.

Marile națiuni, SUA, Marea Britanie, Franța, Germania, Italia Spania... Lăsăm la o parte națiunile superdezvoltate din Orientul Îndepărtat, că acolo altă disciplină există. Nici acolo nu aveau un sistem bine pus la punct în fața pandemiei, dar aveau disciplină, rigurozitate. Dar această lume nu era pregătită cu nimic”, a mai susținut Radu Banciu.

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu