Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: Posibilitatea ca noul coronavirus să se răspândească de pe obiecte devine cvasi-nulă odată cu încălzirea vremii (VIDEO)

Radu Banciu: Posibilitatea ca noul coronavirus să se răspândească de pe obiecte devine cvasi-nulă odată cu încălzirea vremii (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 09 Iun 2020, 00:25
Radu Banciu: Posibilitatea ca noul coronavirus să se răspândească de pe obiecte devine cvasi-nulă odată cu încălzirea vremii (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a subliniat, în ediția de luni seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, că posibilitatea ca noul coronavirus să se răspândească de pe obiecte „devine cvasi-nulă” odată cu încălzirea vremii. Cum deja am intrat în prima luni a verii, este de așteptat ca temperaturile să crească tot mai mult, astfel că România și alte state de pe scena globală ar putea căpăta un nou atu în lupta cu pandemia de COVID-19 ar putea căpăta.
 

Radu Banciu, despre răspândirea coronavirusului odată cu încălzirea vremii


 

„Odată cu încălzirea, care este evidentă, temperatura nu va mai coborî în timpul zilei sub 20 de grade, cel puțin în zona aceasta unde virusul încă este în floare, posibilitatea ca acesta să se răspândească de pe obiecte devine cvasi-nulă. Atenție! Totuși, acesta ar fi punctul bun. Adică de aici, înainte, odată cu venirea verii, virusul se va mai transmite, dar practic esențialmente prin aer. Deci nu de pe obiecte. Din cauza căldurii el nu mai stă, nu mai are puterea pe care o avea iarna. Plasticul, metalul, lemnul, poliesterul, pe ce puneam noi mâna, nu îi mai dau virusului mari speranțe. Cel puțin în zona unde suntem noi, temperaturile vor ajunge repede la peste 30 de grade – acest lucru îi va diminua șansa virusului să mai ajungă activ în organismul persoanelor. Din acest punct de vedere este posibil ca numărul cazurilor să scadă la un moment dat”, a declarat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.

Nu o să-ți vină să crezi CÂT costă un meniu de nuntă gătit de către chef Florin Dumitrescu

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

România, peste 20.000 de cazuri de COVID-19 din cele circa 7,1 milioane confirmate la nivel global


 

Dacă la nivel global au fost confirmate peste 7,1 milioane de cazuri de COVID-19, bilanțul înregistrat în România a trecut și el de 20.000 de îmbolnăviri. Reamintim că, în 1 iunie, la nivel național a fost instituită o nouă etapă de relaxare a restricțiilor, astfel că plajele și restaurantele în aer liber, sau mai bine zis terasele, au fost redeschise, iar organizatorilor de competiții sportive și spectacole le-a fost redată posibilitatea de a desfășura evenimente în aer liber.

„Începând din 1 iunie, câteva activități, care până acum au fost interzise, vor redeveni posibile. Astfel, de la 1 iunie, se redeschid terasele. Este însă clar că aici e nevoie de unele măsuri foarte speciale și acestea vor fi comunicate. Mesele vor trebui să fie la cel puțin 2 metri, vor putea să stea maxim patru persoane la o masă și, în acest fel, lucrurile vor fi, zicem noi, sub control. De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de cel puțin 2 metri între scaunele de plajă. Tot de la 1 iunie va fi reluat transportul internațional rutier și feroviar, în condiții de siguranță, de distanțare și de igienă”, anunța președintele Iohannis, în 28 mai.

El mai preciza că, „în ce privește deplasările în afara localității, acestea, de la 1 iunie, vor fi libere, deci nu va mai fi nevoie de declarație când ieșim cu mașina sau cu piciorul, sau cu bicicleta din localitate. Tot de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber, cu un număr de până la maximum 500 de spectatori, însă aceștia vor trebui să fie așezați pe scaune, la distanțele care sunt impuse de regulile de distanțare, cu un control foarte strict la intrare și, evident, cu respectarea tuturor normelor de igienă. În ce privește competițiile sportive avem și aici o veste bună. Se vor putea relua competițiile sportive începând din 1 iunie, dar, atenție, pentru sporturile care se practică afară, în aer liber, și mai puțin sporturi de contact. Competițiile vor fi posibile în aer liber, mai puțin sporturile de contact, și competițiile se vor desfășura în această etapă fără spectatori”.
 

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu