Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: PSD a domnit peste România și a călcat-o în picioare. Să nu cumva să-i considerați pe ei acum salvatorii patriei (VIDEO)

Radu Banciu: PSD a domnit peste România și a călcat-o în picioare. Să nu cumva să-i considerați pe ei acum salvatorii patriei (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 20 Mai 2020, 10:41
Radu Banciu: PSD a domnit peste România și a călcat-o în picioare. Să nu cumva să-i considerați pe ei acum salvatorii patriei (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a afirmat, în ediția de marți seară a emisiunii Lumea lui Banciu, că schimbul de replici dintre partide, în contextul acestei epidemii de coronavirus, nu e decât un alt joc politic mizerabil. Altfel, acestora nu le pasă de sănătatea oamenilor. Dacă le-ar fi păsat, ar fi construit măcar un spital sau ar fi avut grijă ca românii să primească măști gratis, mai ales că purtarea acestora a devenit obligatorie odată cu instituirea stării de alertă.

 

Radu Banciu, despre „jocuri politice mizerabile electorale” în timpul epidemiei de coronavirus

 

Jurnalistul B1 TV a susținut că schimbul de replici dintre partide nu e decât un joc politic mizerabil pentru oamenii ușor de manipulat. Altfel, interesul real pentru sănătatea românilor nu există.

PSD i-a răspuns obraznic președintelui Iohannis. Vă spuneam ieri, după metoda croată, ”hai să încercăm să profităm un pic de pandemie”, PSD pare acum să fie mai rebel. Ei sunt cu mitingurile, ei sunt cu ”nu purtați măștile”, ei sunt cu ”nu vă supuneți”, ei sunt cu nerespectarea carantinei și a izolării. Atenție! PNL ar fi fost în această situație, dacă era doamna Dăncilă sau oricine din PSD la Putere. Astea nu sunt decât jocuri politice mizerabile electorale pentru oameni care pot fi manipulați. Unde poți manipula mai ușor, decât într-o țară prost informată? 

Deci să nu cumva să-i considerați pe ei acum salvatorii patriei. Ei fac asta pentru că au deasupra lor pe unii care încearcă să aplice regulile europene. Klaus Iohannis, dacă era în Opoziție, mârăia el: ”prea multă legislație, prea multă birocrație, oamenii prea sunt ținuți, să mai dăm drumul la lesă, că ne-a lăsat urme”. PSD ar fi fost atunci plin de vehemență și ar fi spus: ”nu se poate, noi respectăm legea”. Acum că nu mai sunt la Putere, ei sunt de partea noastră”, a afirmat jurnalistul.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Radu Banciu: „Pentru toate impozitele pe care le-am plătit, nu se putea face un artificiu din ăsta de calcul să primim câteva măști?”

 

Banciu s-a referit și la proiectul ALDE, Pro România și UDMR privind anularea amenzilor aplicate în perioada stării de urgență. În opinia sa, și PSD va ajunge să voteze această inițiativă. Bineînțeles că asta nu demonstrează că le pasă de români. Faptul că partidele au furat atâția ani România e o dovadă de necontestat a faptului că lor nu le pasă deloc de cetățeni.

„Și PSD va vota legea cu anularea amenzilor, dar nu că vor să ne facă bine. Ce bine? Ne-au furat atâția ani. Dacă ei erau la Putere, cuantumul amenzilor era mai mare, că ei aveau nevoie de banii ăștia și trăiseră pe picior mare. Ăștia sunt novice, se mulțumesc și mai puțin proștii ăștia grămadă din PNL.

PSD, care domnise peste România și o călcase în picioare în toate modalitățile posibile, nu se mulțumea cu 120 de milioane de euro (din amenzi date). Deci dacă ei erau la putere, amenzile se dădeau în valoare de 250 de milioane. 

Nu există niciun pic de grijă față de om nicăieri, nici în alte țări. Pentru toate impozitele pe care le-am plătit, nu se putea face un artificiu din ăsta de calcul să primim câteva măști, câteva medicamente? Eu țin statul! Să nu creadă toți tâmpiții de la televizor că statul ne ține pe noi. Nu, statul suntem noi, mă! Noi ținem România! Nu puteau să facă și ei un efort să ne trimită nite măști?”, a mai afirmat Radu Banciu.

România a trecut de la starea de urgență la starea de alertă, la mijlocul lunii mai. De luni, nerespectarea noilor reglementări este sancționată cu amenzi între 500 și 15.000 de lei. Amenda pentru cei care nu poartă mască este cuprinsă între 500 lei şi 2.500 lei.

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu,   PSD,   PNL,   Klaus Iohannis