Radu Banciu: România nu a ajuns decât la 220 de morți, iar cel puțin 200 ar fi murit de alte boli. Prima zi fără niciun deces cauzat de COVID-19 la nivel național ar urma să fie 8 mai (VIDEO)

Radu Banciu: România nu a ajuns decât la 220 de morți, iar cel puțin 200 ar fi murit de alte boli. Prima zi fără niciun deces cauzat de COVID-19 la nivel național ar urma să fie 8 mai (VIDEO)

Radu Banciu a comentat, în ediția de miercuri seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, informațiile din studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea din Washington, care prevede printre altele că România va înregistra în 8 mai prima zi fără niciun deces printre pacienții infectați cu noul coronavirus.

Radu Banciu: 8 mai ar urma să fie prima zi fără niciun deces cauzat de COVID-19 în România

„Începem cu o veste interesantă venită de la Washington, de la Universitatea din Washington, unde se fac tot felul de cercetări, de studii, de măsurători și de evaluări. Ei, bine, conform acestui institut, pentru România, estimările afișate astăzi arată că vârful pandemiei va fi atins pe 13 aprilie. Nu-i o surpriză! Practic, pe 13 martie ni s-a spus că vom intra în starea de urgență – sau am bănuit, pentru că practic anunțul a fost făcut de președintele Iohannis pe 14 și am intrat în ea pe 16, dar ne-a căzut fața în acel vineri, 13 martie, dacă mai țineți minte, când au început să se închidă toată. Ei, bine, o lună mai târziu, pretind cei de la University Washington, vom ajunge în vârful pandemiei. Atenție, data de 8 mai ar urma să fie prima zi în care România nu va înregistra niciun deces din cauza acestui COVID-19. Până atunci însă mai avem de așteptat, întrucât numărul deceselor este la 220 – asta înseamnă cam a patra parte din ce anunță Italia, Spania, mai nou Marea Britanie sau Statele Unite într-o singură zi.

Totuși, ca să nu intrăm în vrie, România nu a ajuns decât la 220 de morți. Dintre aceștia, cel puțin 200 ar fi murit de alte boli. Sigur că statul este responsabil pentru moartea lor. Medicii din spitalele acestea nepregătite sunt reponsabili pentru moartea acestor oameni, dar aceasta nu se datorează coronavirusului. Eu spun, așa, în mare, că nu mai mult de 20 de persoane au decedat strict din cauza acestei boli la noi. Încă o dată, suma totală de 220 de morți nu reprezintă decât a patra parte din ce varsă, ce descarcă o mare națiune pe zi. Ori această boală există în România deja practic de o lună.

Ce mai aflăm din acest studiu? Că numărul total al deceselor din România, estimat la data de 4 august 2020, ar trebui să fie de 804 morți, adică de patru ori mai mare decât este acum, dar pe data de 4 august. Potrivit acelorași estimări, 11 aprilie va fi data la care resursele medicale vor avea cel mai mare grad de solicitare. Sâmbătă este 11 aprilie, deci atenție mare pentru medici, spitale acesta ar fi punctul cel mai greu de trecut. Apoi vine 13 aprilie, o zi defectuoasă, o zi de luni, după care până pe data 8 de mai (n.r. – prima zi în care, potrivit estimărilor americane, România nu va înregistra niciun deces”, a afirmat Radu Banciu, în direct pe B1 TV:

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe