Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: România nu merită nimic. Oamenii nu s-au răzvrătit și nu dau semne că s-au trezit, iar politicienii știu asta (VIDEO)

Radu Banciu: România nu merită nimic. Oamenii nu s-au răzvrătit și nu dau semne că s-au trezit, iar politicienii știu asta (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 02 Iul 2020, 08:41
Radu Banciu: România nu merită nimic. Oamenii nu s-au răzvrătit și nu dau semne că s-au trezit, iar politicienii știu asta (VIDEO) Lumea lui Banciu

Guvernul PNL și președintele Klaus Iohannis au prezentat, miercuri, un plan de relansare economică. PSD, prin vocea liderului interimar Marcel CIolacu, a susținut că documentul este copiat după programul de guvernare al social-democraților. Știrea a fost comentată și de Radu Banciu, în ediția de miercuri seară a emisiunii Lumea lui Banciu. Concluziile jurnalistului au fost că PSD trebuia „stârpit” demult, PNL nu va face nimic, cum n-a făcut nici până acum, iar faptul că nu s-au răzvrătit demonstrează că românii nici nu merită să li se contruiască ceva.

 

Radu Banciu, despre planul de relansare economică al PNL și acuzațiile PSD

 

„Președintele interimar al PSD, domnul Ciolacu, a declarat că mare parte din planul național de investiții și relansare economică elaborat de Guvern copiază programul de guvernare al social-democraților. Așa e. Ce greșiți dumneavoastră, domnule Ciolacu, e că și dumneavoastră cu programul de guvernare ați copiat practic programele predecesorilor dumneavoastră, care și ei copiau de unde puteau, că în anii 90 nu știa românul ce e aia social-democrație. Venea Iliescu să ne învețe, el stătea la catedră și noi luam notițe.

Păi, sigur că v-au copiat pe dumneavoastră. Pe cine să copieze, pe Dalai Lama? Au copiat din programul de guvernare al PSD, atâta doar că PSD n-a avut niciodată nicio idee, că dacă ar fi avut, s-ar fi știut, s-ar fi aplicat. V-au copiat pe dumneavoastră. Ei și? Ciocul mic, domnule Ciolacu, că nu mai sunteți dumneavoastră la putere! Au copiat niște idei pe care dumneavoastră nu le-ați pus în aplicare niciodată.

Sigur că nici ei n-o să le aplice. N-aveți decât, când ajungeți la Putere, la toamnă sau când vreți să dați jos guvernul, să le puneți dumneavoastră în aplicare. O să le puneți? N-o să le puneți!

De ce nu? Nu vă interesează. La câți bani sunt acolo ar fi culmea. Dar să știți că așa spun și liberalii.

Dar credeți că românul merită? Tot aud pe Iohannis spunând aceleași tâmpenii de fiecare dată: ”românul merită”. Păi, domnule, dacă merită, de ce nu-i dați? De ce nu i-ați făcut niciodată? Evident că nu merită! 

România nu merită, și-a ales oamenii ăștia politici în democrație, a dat curs acestei hidre PSD-iste care încă n-a fost stârpită nici astăzi și e tot vina lui. Cum să merite? N-a făcut nimic. Românul nu s-a răsculat, nu s-a răzvrătit, n-a ieșit pe stradă, nu i-a alungat pe ăștia din țară. Ce să merite? Nu merită nimic. Evident că oamenii știu, politicienii: ”bă, totuși să risipim pe boii ăștia atâția bani? Am fi primii. De ce să fim noi primii proști?”.A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Sigur că nu merită oamenii nimic, evident. Și pentru că oamenii nu dau semne că s-ar fi trezit - politicienii știu asta, văd asta în fiecare zi - zic: ”Lasă, domnule, că-i mai păcălim!”.

Dar trebuiau să vină cu ceva. Ei simt acum amenințarea toamnei, amenințarea moțiunilor de cenzură, amenințarea electoratului. Pe mine m-au păcălit atunci, la început, și după aia nu i-am mai votat niciodată, dar oamenii s-au lăsat duși, pentru că se credeau ei mai importanți. 

Programul PNL se numește ”Reclădim România”. Automat titlul ăsta spune că nu s-a făcut mare lucru, este? Deși am mai avut câteva guverne liberale, totuși...

”Guvernele să nu mai promită marea cu sarea și să ofere praful de pe tobă” a spus Orban. Exact asta ați făcut!

Domnule Orban, sunteți completamente deconectați de la realitate dacă credeți că în birocrația românească puteți să faceți măcar 1% din porcăriile alea pe care le-ați trecut pe hârtie. E și rușinos să spuneți așa ceva. De ce s-ar face toate astea în 2021-2030 dacă nu s-a făcut nimic între 1990-2020. Care e logica? Că ați venit la Putere? 

N-ați fost în stare să retrimiteți oamenilor săraci seturile alea de 50 de măști, n-au ajuns măștile la oameni nici până acum. N-ați fost în stare să testați pe nimeni. N-ați făcut nimic în perioada asta nici măcar din puținul pe care l-ați promis. În afară de amenzile, care au fost oricum declarate neconstituționale, în rest nimic”, a afirmat Radu Banciu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Planul de relansare economică, lansat de Guvernul Orban și președintele Klaus Iohannis

 

Miercuri, membrii Guvernului PNL și președintele Klaus Iohannis au lansat oficial planul de relansare economică numit ”Reclădim România”.

Premierul Ludovic Orban a declarat că Executivul va urma un model bazat pe investiții, digitalizare, creșterea competitivității, a productivității și exporturilor.

Iohannis a insistat că acesta este „un moment de importanță majoră” și a vorbit, la rândul său, despre atuurile programului.
 

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu,   relansare economica,   PSD,   PNL