Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: Românul habar n-are cine e Eugen Ionescu, cel mai mare dramaturg din toate timpurile! El e cu Corina Chiriac și Stela Popescu... (VIDEO)

Radu Banciu: Românul habar n-are cine e Eugen Ionescu, cel mai mare dramaturg din toate timpurile! El e cu Corina Chiriac și Stela Popescu... (VIDEO)

Un articol de: - 24 Noi 2017, 09:42
Radu Banciu: Românul habar n-are cine e Eugen Ionescu, cel mai mare dramaturg din toate timpurile! El e cu Corina Chiriac și Stela Popescu... (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a comentat în ediția de joi a emisiuniiLumea lui Banciu atitudinea românilor față de adevăratele genii ale națiunii. 

”Ce spectacole a văzut românul? Nici măcar nu-l cunoaște pe Eugen Ionescu. Câți români au văzut vreo piesă a lui Eugen Ionescu, cel mai mare dramaturg din toate timpurile? E necunoscut în România! La noi flecușteții sunt actori mari, flecușteții sunt mari regizori, ăștia sunt marii scenariști. 

Ăla a fost un titan absolut unic, în primul rând pentru că pe poziția lui Eugen Ionescu nu s-a mai născut nimeni. Deci teatrul absurdului este el. Sigur, au mai fost și alții, dar ei erau mici copii pe lângă Eugen Ionescu. Românii habar n-au! Unul dintr-un milion știe unde s-a născut Eugen Ionescu, ce a făcut în copilărie, cine a fost el cu adevărat. 

N-a fost popularizat în România niciodată, și-au bătut joc toate teatrele din România de el, toți filfizonii ăștia care se considerau geniali și-au bătut joc de el. A trebuit să intervină fiică-sa și ea cu voma în gât, apoi a interzis să se mai joace Eugen Ionescu peste tot în România. Asta înseamnă țară mică! 

Am avut practic cel mai mare creator de teatru posibil. Și teatrul antic ar fi fost invidios pe Eugen Ionescu, că era efectiv Dumnezeu în domeniul lui, și românii habar nu au cine a fost. Se citește Eugen Ionescu astăzi? Se învață la școală? Pe dracu! Românul e cu Corina Chiriac și Stela Popescu

Am avut în Slatina născut Eugen Ionescu, practic cel mai mare geniu al teatrului din toate timpurile, lucru recunoscut peste tot în lume. Duceți-vă la un teatru în Tokyo, Japonia, și povestiți de Eugen Ionescu, aveți gratis un an de zile acolo. Deci piesele lui se joacă și azi acolo, se uită ăia în Japonia de le cad ochii ăia oblici în gură. La noi nu am auzit nimic, nu se scrie nimic în presă.

Despre un asemenea om România ar trebui să vorbească în fiecare zi. Un geniu de nivelul ăsta nu se mai naște niciodată. Întrebați-l pe Mișu Tudose dacă știe cine a fost Eugen Ionescu”, a afirmat Radu Banciu.

Radu Banciu: Românul habar n-are cine e Eugen Ionescu, cel mai mare dramaturg din toate timpurile! El e cu Corina Chiriac și Stela Popescu...

O femeie din Argeș a găsit 10.000 de lei într-o parcare și a crezut că poate să-i păstreze. După patru zile cineva i-a bătut la ușă

Citeşte mai multe despre:   Lumea lui Banciu,   Radu Banciu,   Stela Popescu