Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: Spania și Italia nu numără decesele din aziluri și, uneori, nici măcar pe cele înregistrate la domiciliu (VIDEO)

Radu Banciu: Spania și Italia nu numără decesele din aziluri și, uneori, nici măcar pe cele înregistrate la domiciliu (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 07 Apr 2020, 23:54
Radu Banciu: Spania și Italia nu numără decesele din aziluri și, uneori, nici măcar pe cele înregistrate la domiciliu (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a scos în lumină, în ediția de marți seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, situația din Spania și Italia, unde autoritățile „nu numără morții din aziluri” și uneori nici măcar decesele înregistrate la domiciliu, dar chiar și așa, în ceea ce privește Europa, cele două țări resimt cel mai puternic efectele pandemiei de COVID-19.
 

Spania și Italia nu numără decesele din aziluri

 

„Francezii au depășit și Statele Unite la clasamentul ultimelor 48 de ore, asta pentru că au avut acea idee genială, vă spuneam, de a scotoci și în azilurile de bătrâni, de unde au reușit să scoată câteva mii de morți, pe care alții nu îi au. Atenție, să nu râdeți de ei! Vă dau o veste proastă de tot. Nici italienii și nici spaniolii nu numără morții din aziluri – ei numără numai morții din spitale – și în foarte puține cazuri cei care se prăpădesc acasă. Belgia, Olanda și Franța, de exemplu, numără și morții de la domiciliu. De aceea cifrele lor, în ultima vreme, au luat-o razna. Vă reamintesc cifrele confirmate de RFI, 90.000 de morți în China, și nu 3.300 cât declară autoritățile din această țară. Francezii au căutat, într-adevăr, și în gaură de șarpe, tocmai pentru a îngrijora voit populația, care evident nu respecta, nu era obișnuită cu atâtea restricții. Asta este, cu libertatea, egalitatea și fraternitatea e mai dificil în condiții de criză sanitară. Nu respectau, se duceau peste tot. De mâine, în capitala Franței, este interzis jogging-ul. Între orele 10 și 19 nu se mai poate face nicio activitate fizică de acest gen, dar poți să ieși câteva secunde cu câinele afară”, a declarat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Spania este statul european cu cele mai multe cazuri de COVID-19, aproape 141.000, dar numărul este mult mai mic decât cel înregistrat în SUA, națiunea cu cel mai numeros bilanț. Până la această oră, autoritățile spaniole au raportat circa 14.000 de decese printre pacienții infectați cu noul coronavirus.

Italia este cel mai afectat stat din lume, având în vedere că are cel mai mare număr de decese, deși populația sa este incomparabilă numeric cu cea din SUA sau China, țara unde apăreau primele cazuri de COVID-19, în decembrie. Bilanțul fatalităților din Italia a trecut de 17.000, în timp ce numărul cazurilor confirmate se apropie de 136.000.

Franța a confirmat și ea aproape 110.000 de cazuri de COVID-19, iar bilanțul deceselor a depășit pragul psihologic de 10.000. Cu toate acestea, un alt lucru este demn de remarcat în cadrul Hexagonului, și anume că doar între ultimele două raportări a înregistrat peste 1.400 de decese.

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu