Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: Te uiți în istoria infrastructurii din România în ultimii 30 de ani. Sunt numai reclame la ceaiuri (VIDEO)

Radu Banciu: Te uiți în istoria infrastructurii din România în ultimii 30 de ani. Sunt numai reclame la ceaiuri (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 07 Aug 2020, 00:07
Radu Banciu: Te uiți în istoria infrastructurii din România în ultimii 30 de ani. Sunt numai reclame la ceaiuri (VIDEO) Lumea lui Banciu

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat joi că în anul 2027 ar trebui finalizată Autostrada Unirii, cu traseul Ungheni – Iași – Târgu Mureș. Declarația a fost comentată și de Radu Banciu, în ediția de joi a emisiunii Lumea lui Banciu. Jurnalistul a afirmat că e o bătaie de joc ce se întâmplă și a explicat cum au ajuns autoritățile, în viziunea lui, la acest termen.

 

Radu Banciu: Cum poți să-ți permiți să spui tu asta, când nu s-au născut încă familiile de castori care ne vor opri?

 

„2027 e dincolo de galaxia noastră. 2027 e acolo unde nu se mai vede, unde n-a ajuns niciodată omul cu mintea. 2027 e pentru România de azi un fel de 3519. Cam ce telefoane mobile vor exista, ce soft de iOS va fi?

Ministrul Transporturilor putea să spună că „noi facem lucrurile ca lumea, nu ca americanii sau francezii, care toarnă câte o autostradă pe săptămână; pe noi ne interesează lucrul bine făcut, cum foarte bine spunea și președintele țării; deci o s-o terminăm peste 2500 de ani”.

Deci cum să spui despre 2027, când până atunci sunt nenumărate seturi de alegeri? Cum poți să-ți permiți să spui tu asta, când nu s-au născut încă familiile de castori care ne vor opri?

Deci tu ești ministrul Transporturilor, te uiți unde vrei tu, la ce punct cardinal vrei tu. Iei manualul de istorie. Nu există nicio filă.... Cum zicea Țiriac pe vremuri: ”eu am făcut o treabă, mă; o pagină din istoria economică a Germaniei e scrisă de mine”.

Deci te uiți în istoria transpoturilor, construcțiilor, în general a infrastructurii din România în ultimi 30 de ani. Sunt numai pagini goale, cu reclame. Reclame la ceaiuri, reclame la pepeni, la manichiură și la pedichiură. Nu e nimic”, a afirmat Radu Banciu.

NEWS ALERT! Fanii lui au primit vestea ca pe un mare ŞOC! A MURIT din cauza noului CORONAVIRUS

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Cum s-a ajuns la 2027 termen de finalizare pentru Autostrada Unirii, în viziunea lui Radu Banciu

 

Jurnalistul a explicat apoi cum a ajuns ministrul Transporturilor la concluzia că Autostrada Unirii va fi gata în 2027:

„Nu puteai să zici 2021, că-ți dădea cineva în cap. Te ținea minte, dracu, până la anul. Nu puteai să spui 2022, că ai nevoie de niște mandate, trebuie să te desfășori un pic. Până în 2022 de-abia dacă poți să-ți fac o vilă. Cât poți să furi până în 2023? De-abia ți-ai făcut o vilă în 2022 repet, ai copii, ai rude, îi mai trimiți pe ăia la studii în Anglia, în Elveția. 2023 e an de restriște, când furi din buzunarul statului abia din 2020.

2024 nu sună foarte bine că e an electoral, e așa, prea pe linia principală. Toată lumea ține minte 2024. Ei bine, după 2025 începi să ieși un pic în larg, ajungem să ne ciocnim de proștii ăia doi de la BNR, care ne pun placa aia cu ”intrăm în Euro”. Deci ne trebuie o zodie din asta inaccesibilă. Dacă are măcar o latitudine din asta de 7 ani distanță... 7 ani te scoate și din cimitir.

Cine mai ține minte, în afară de noi, ce spune un escroc azi aproapo de infrastructura românească în 7 ani? Nimeni!”.