Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: Termenul de ”lege” e arbitrar într-o țară care n-are oameni de valoare la conducere (VIDEO)

Radu Banciu: Termenul de ”lege” e arbitrar într-o țară care n-are oameni de valoare la conducere (VIDEO)

Un articol de: - 23 Oct 2017, 23:53
Radu Banciu: Termenul de ”lege” e arbitrar într-o țară care n-are oameni de valoare la conducere (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a vorbit în ediția de luni a emisiunii Lumea lui Banciu despre dorința PSD ca declaraţiile publice în care sunt folosite cuvintele ”penali" sau ”puşcăriabili" să fie taxate.

”Ar trebui, așadar, modificat Codul Penal, pentru a nu-i mai deranja pe penali sau pe pușcăriabili.

Vreau să le transmit amical șefilor PSD că nu ne pun ei pumnul în gură, nemailăsându-ne prin legi să mai spunem ”penal” sau ”pușcăriabil”, că de cele mai multe ori accești termeni sunt validați de instanță. Foarte rar se întâmplă să spun de unul că e penal și el să câștige toate procese. Un exemplu e Liviu Dragnea, care a fost făcut penal și pușcăriabil cu mult timp înainte de a primi confirmarea definitivă în instanță. Toți sunt practic așa. I-am făcut pușcăriabili aproape pe toți. 

În al doiela rând, politica se face pentru oameni de către elitele societății, cel puțin pe hârtie, și nu e deschisă oricărui tip de om. Atât timp cât ai probleme cu justiția sau ești bănuit, susceptibil de a avea astfel de probleme, cel mai normal e să te retragi până ți le rezolvi. Deci n-au deloc dreptate ageamiii din PSD.

Când ești bănuit la greu, cum e cazul cu Ponta, Dragnea și atâția alți politicieni, cel mai logic e să te retragi. În proporție de 99%, această retragere e definitivă.

Politica nu se face pe suspiciuni. Într-un stat civilizat, odată ce planează asupra ta îndoiala, nu mai poți fi politician niciodată. E regula de bază! Bineînțeles că ea nu a fost înțeleasă, pentru că ai noștri nu-s politicieni.

Ei încearcă acum să se fofileze după așa-zise legi, care nu înseamnă nimic, pentru că pot fi schimbate chiar de ei. Deci termenul de ”lege” e arbitrar într-o țară care n-are stăpân, care n-are niște oameni de valoare la conducere. Ei fac ce vor cu legile, deci pe legi nu dăm doi bani nici noi în aceste condiții”, a afirmat Radu Banciu.

Radu Banciu: Termenul de ”lege” e arbitrar într-o țară care n-are oameni de valoare la conducere

O femeie din Argeș a găsit 10.000 de lei într-o parcare și a crezut că poate să-i păstreze. După patru zile cineva i-a bătut la ușă

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu,   PSD,   penali,   dragnea,   legi