Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: Theodor Meleșcanu neagă că s-ar fi opus la OSCE momentului de reculegere pentru victimele de la Timișoara, așa cum condamnatul Adrian Severin nega că a luat șpagă (VIDEO)

Radu Banciu: Theodor Meleșcanu neagă că s-ar fi opus la OSCE momentului de reculegere pentru victimele de la Timișoara, așa cum condamnatul Adrian Severin nega că a luat șpagă (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 18 Dec 2019, 23:59
Lumea lui Banciu

Radu Banciu a comentat, în ediția de miercuri seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, informațiile potrivit cărora Theodor Meleșcanu s-ar fi opus, în decembrie 1989, la OSCE, păstrării unui moment de reculegere în memoria victimelor de la Timișoara - oraș ce avea să dea tonul Revoluției Române duse la capăt la București câteva zile mai târziu, după cum o arată un document diplomatic american.

„Theodor Meleșcanu ar fi considerat atunci, în urma acestui document, care a ieșit abia acum la iveală și care a ajuns în posesia autorităților americane și canadiene, totalmente inoportun momentul de reculegere la adresa eroilor Revoluției Române, celor o mie și ceva de persoane care au murit în stradă sau în alte condiții dramatice, acum 30 de ani, stând la originea schimbării de eră în România. Pentru că, indiferent ce s-a întâmplat atunci, s-a schimbat o eră. 

(...) Theodor Meleșcanu este acuzat că, el fiind omul puterii atunci și trăind foarte bine în epoca Ceaușescu, că s-ar fi opus vehement ținerii unui moment de reculegere, motiv pentru care astăzi ar fi trebui să plătească cu pușcărie pe viață dacă s-ar fi confirmat acele lucruri. El neagă, așa cum Adrian Severin nega că a luat șpagă atunci în Europa, când îl sunaseră britanicii și a zis că e de acord să ia șpaga aia de 10.000 de euro, iar după a negat ca prostul, găsindu-și adepți în PSD și în societatea civilă din România. A fost condamnat, dar ne-a făcut de rușine. Evident că era un escroc de talie mondială.

Ei, bine, fix așa se întâmplă și cu Theodor Meleșcanu. Scuzele lui sunt la modul că nici vorbă. El a prezentat telegrafic acest eveniment, cât și-l mai amintește de acum 30 de ani. Oricum nu mai are valoare ce spune, însă îl condamnă acest text publicat de un jurnalist american. El neagă faptul că s-ar fi opus”, a afirmat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu
 
Loading...