Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: Tinerii din România cheltuie de 17 ori mai mulți bani pe băutură decât pentru cultură (VIDEO)

Radu Banciu: Tinerii din România cheltuie de 17 ori mai mulți bani pe băutură decât pentru cultură (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 17 Ian 2020, 00:14
Radu Banciu: Tinerii din România cheltuie de 17 ori mai mulți bani pe băutură decât pentru cultură (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a comentat, în ediția de joi seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, o ierarhie alarmantă, care arată că tinerii din România cheltuie de 17 ori mai mulți bani pe băutură decât pentru cultură.

„Vreau să facem o emisiune cumintea în această seară. Cuminte de tot. O să începem cu tinerii noștri, care au vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, deci tineretul nostru bovin, cei care reprezintă națiune în deceniile următoare și care investesc, conform acestui subiectiv studiu, de 17 ori mai mult bani în băutură decât în cultură. Berea, așadar, în fața pixului. Patru lei alocă un tânăr lunar pentru cultură și 70 de lei pentru băutură. În România, berea este, totuși, băutura alcoolică cea mai consumată. O treime dintre băutori se opresc la bere. În ultimii cinci ani, piața băuturilor spirtoase a ajuns, totuși, la 700 de milioane de euro. S-a progresat și în acest domeniu. România ocupă locul 5 în topul țărilor europene unde tinerii consumă alcool în exces. Iată, un capitol unde nu stăm rău. Nu stăm foarte bine însă la producția de vin. Doar 500 de milioane de litri de vin se produc anual în România, locul 6 în Europa. Nu este genial, pentru că, pe vremea lui Nea Nicu` eram un pic mai sus. În plus, în fabricile noastre se produc an de an 1,8 miliarde de litri de bere, iarăși destul de slab, România nefiind decât pe locul 9 în UE la producția de bere. Problema berii în România, am mai spus-o, nu este exportabilă. Este o bere de consum intern. Berea românească n-are nicio calitate. Nicăieri în Europa nu găsești bere din România, mai ales că marii producători de bere produc în România. Nu sunt neapărat cele mai băute beri, dar consumă românul și dintre acestea”, a afirmat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu