Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu, despre topul celor mai sărace populații din UE: „Sărăcia în România este foarte profundă, se spune, 4,6 milioane de români fiind săraci lipiți pământului” (VIDEO)

Radu Banciu, despre topul celor mai sărace populații din UE: „Sărăcia în România este foarte profundă, se spune, 4,6 milioane de români fiind săraci lipiți pământului” (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 18 Oct 2019, 00:02
Lumea lui Banciu

Radu Banciu a comentat, în ediția de joi seară a emisiunii, topul elaborat de Eurostat cu privire la statele UE ale căror populații sunt cele supuse riscului de sărăcie și excluziune socială, în care România ocupă un dezonorant loc 2.

„Este foarte interesant acest clasament. Deci 32,8% dintre bulgari suferă de foame, față de 32,5% dintre români. Asta înseamnă că o treime din populație suferă de foame în România - 32,5%. Care guvernări PSD, că nu înțeleg. Deci după 30 de ani de democrație, o treime din populația României suferă de foame. După, clasamentul e interesant. Vin grecii, 31,8% dintre greci sunt sub pragul de sărăcie lucie. Deci ultimele trei sunt Bulgaria, România și Grecia, fără comentarii. Aici am avut dreptate de fiecare dată. Când vă spuneam că nu mai de aceea ne ducem în Grecia, că sunt mai slabi decât noi. Ei, bine, sunt la nivelul nostru, acesta e singurul motiv, ca să nu mai discutăm că românul iubește Grecia. (...) După, urmează Letonia (28,4%), Lituania (28,3%) și, poate interesant pentru unii, Spania (26%) și Italia (27%). 

Sărăcia în România este foarte profundă, se spune, 4,6 milioane de români fiind săraci lipiți pământului. Ei, bine, traiul nesănătos, obezitate, boli cardiovasculare, diabet, cancer, toate acestea se înlănțuie.

Să vă dau clasamentul în partea cealaltă, de sus. Cehia este țara care suferă cel mai puțin de precaritate la nivel european - 12,2% sunt sub prag. Asta pentru că Cehia, unu la mână, nu e o țară foarte mare. Doi la mână, pentru că la ei n-a existat cooperativizarea aia cretină. Pe vremea când exista Cehoslovacia, satele din Cehia și Slovacia nu sunt într-o stare de asta de, cum să spun, destrămare. Stare jalnică de nivel de trai. De altfel, Slovacia este pe poziția a treia. Între ele este Slovenia, a doua cea mai bună țară din Europa la acest capitol - 16,2% doar din populație este la nivelul de sărăcie”, a afirmat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu
 
Loading...