Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: Toți nelegiuiții care ne conduc au avut un moment de șoc la funeraliile Regelui Mihai. Nicio țară din lume nu și-a bătut joc în asemenea hal de un om important (VIDEO)

Radu Banciu: Toți nelegiuiții care ne conduc au avut un moment de șoc la funeraliile Regelui Mihai. Nicio țară din lume nu și-a bătut joc în asemenea hal de un om important (VIDEO)

Un articol de: - 19 Dec 2017, 23:58
Radu Banciu: Toți nelegiuiții care ne conduc au avut un moment de șoc la funeraliile Regelui Mihai. Nicio țară din lume nu și-a bătut joc în asemenea hal de un om important (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a vorbit în ediția de marți a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre funeraliile impresionante ale Regelui Mihai, precizând că acesta trebuie primit în România așa în anii 90, și nu abia după ce a murit. 

Radu Banciu: Toți nelegiuiții care ne conduc au avut un moment de șoc la funeraliile Regelui Mihai. Nicio țară din lume nu și-a bătut joc în asemenea hal de un om important

”Cred că este record mondial. Deci, Regele Mihai a avut parte de funeralii naționale, remercabile, emoționante, el fiind exilat și neavând, practic, acces în țara sa timp de 44 de ani. 

România s-a temut de el, s-a temut de mitul său, de ceea ce s-ar putea întâmpla, eventual România să devină o țară normală, adică jaful ăla să se întrerupă cumva și noi să o luăm pe un făgaș care ar fi fost extrem de periculos pentru potlogarii care făceau politică. Un om care a fost marginalizat, exilat, depărtat de țara lui și pentru care țara lui nu a mișcat un deget în ăștia 28 de ani, are parte de niște funeralii naționale, ca și cum ar fi fost cel mai important om pentru România, când el nu a contat, săracul, și nu există în mintea sau în conștiința generațiilor care s-au succedat de atunci. Lumea nu-l cunoștea pentru că nu a avut acces la informații”, a comentat Banciu.

”Cum să faci funeralii naționale pentru un om care nu a avut absolut nicio responsabilitate în România ultimilor 30 de ani? Asta ne duce clar cu gândul, pe lângă faptul că românul este un fariseu excepțional, că în România, numai de bine despre morți, odată ce ai murit, în România ți se acceptă orice, chiar și această întoarcere triumfală pe teritoriul țării tale, uluitoare, care a stârnit invidia în toți borfașii de la putere. Toți nenorociții, toți nelegiuiții care ne conduc astăzi au avut un moment de șoc, văzând ce se întâmplă în zilele respective cu națiunea română. Nicio țară din lume nu și-a bătut joc în asemenea hal de un om important în istoria sa, cum a făcut România. Din păcate, asta este o frecție la un picior de lemn sau nici măcar atât.

El ar fi trebuit primit așa în anii 90. Atunci era dovada că România își cunoaște istoria, că și-o respectă și că dă șansa unui om valoros. Dincolo de tot ce s-a spus, era un om valoros, era un om de caracter, un om excepțional, cel puțin față de istoria României”, a mai spus Radu Banciu
 

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu