Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu, despre victoria UDMR împotriva Guvernului român: Nu există nicio țară în UE, în Europa sau în lume care să își sacrifice limba națională pentru un compromis politic (VIDEO)

Radu Banciu, despre victoria UDMR împotriva Guvernului român: Nu există nicio țară în UE, în Europa sau în lume care să își sacrifice limba națională pentru un compromis politic (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 27 Sep 2018, 23:50
Radu Banciu, despre victoria UDMR împotriva Guvernului român: Nu există nicio țară în UE, în Europa sau în lume care să își sacrifice limba națională pentru un compromis politic (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a vorbit în ediția de joi a emsiunii „Lumea lui Banciu” despre faptul că Guvernul a abrogat articolul privind predarea limbii române la clasele maghiare primare din ordonanța de urgenţă care a dus la demisia ministrului Educației, Valentin Popa. 

”România devine primul stat din Europa care nu mai consideră învățarea limbii oficiale a statului drept obligatorie pe teritoriul său. Acest lucru este pus în practică deocamdată în zonele în care oricum limba română era batjocorită în fiecare zi. Astăzi am avut din nou confirmarea că în urma șantajului UDMR-ist, Liviu Dragnea a cedat și a abrogat acea controversată lege prin care maghiarii susțineau că în zonele unde minoritatea lor este, de fapt, majoritară să nu se mai predea limba română de către profesori de română, ci de către profesori maghiari”, a comentat Banciu. 

”Până la urmă, actualul fost ministru al Educației, Valentin Popa, nu a fost de acord și după o discuție avută în cabinetul lui Liviu Dragnea și-a dat demisia. Valentin Popa a deschis anul universitar în județul Harghita și a asistat la niște scene de o tragedie absolut comică. Copiii de clasele I-IV de etnie maghiară din zona respectivă nu știau nici măcar să dea «bună ziua» în limba română. 

Nu există nicio țară în UE, în Europa sau în lume care să își sacrifice limba națională pentru un compromis politic. De mâine, elevii de etnie maghiară din zonele respective, care învață pe banii statului român și pe teritoriul României, nu vor mai învăța nici măcar oficial nicio boabă de limba română întrucât orele de limba română, fiind predate de profesori maghiari, se vor ține tot în maghiară”, a mai spus Radu Banciu

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu