Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: „Victor Ponta tăia panglici și în spatele lor se surpa autostrada. Un kilometru trebuie să reziste până n-o mai fi nimeni pe pământul acesta, nu să o petecești” (VIDEO)

Radu Banciu: „Victor Ponta tăia panglici și în spatele lor se surpa autostrada. Un kilometru trebuie să reziste până n-o mai fi nimeni pe pământul acesta, nu să o petecești” (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 27 Mai 2020, 08:47
Radu Banciu: „Victor Ponta tăia panglici și în spatele lor se surpa autostrada. Un kilometru trebuie să reziste până n-o mai fi nimeni pe pământul acesta, nu să o petecești” (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a subliniat, în ediția de marți seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, că o autostradă trebuie să fie definită de rezistență, „nu să o petecești, să îi faci un update odată la două săptămâni”. Jurnalistul n-a uitat nici de fostul premier Victor Ponta, despre care spune că „tăia panglici și în spatele lor se surpa autostrada”.
 

Radu Banciu, ironie despre Victor Ponta, pe tema autostrăzilor

 

„Victor Ponta tăia panglici și în spatele lor se surpa autostrada. Mă interesează câți kilometri pot fi reproduși timp de 10 ani. Știți ce înseamnă să faci un kilometru de autostradă? Habar n-aveți. Mă adresez celor care se ocupă cu tăiatul panglicilor. Un kilometru de autostradă trebuie să reziste până n-o mai fi nimeni pe pământul acesta, aia înseamnă autostradă. Nu să o petecești, să îi faci un update odată la două săptămâni. Aia nu e autostradă, băieți. Autostrada, când ai făcut-o, este nemuritoare, ca Turnul din Pisa. (...)”, a declarat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.

ALERTĂ ÎN SHOWBIZ! ULTIMELE DECLARAȚII ALE LUI MARCEL PAVEL DESPRE CORONAVIRUS

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Ministrul Transporturilor, despre situația proiectelor de infrastructură din România

 

În 19 mai, la „Dosar de politician” cu Sivliu Mănăstire, Lucian Bode, ministrul Transporturilor, prezenta situația proiectelor de infrastructură din România și susținea că Guvernul Orban a accelerat șantierele marilor investiții din sector chiar și pe perioada stării de urgență. El a explicat că dacă de la începutul anului au fost demarate lucrările pe aproape 70 de kilometri, până la final de 2020 urmează să fie dați în lucru alți 80 de kilometri.

„Aceasta este cea mai importantă informație. Șantierele nu s-au oprit. Nu numai că nu s-au oprit, au fost accelerate marile proiecte de investiții în infrastructură, în cea rutieră, dar și în celelalte, în feroviar, la metrou, la aeroport. Lucrările, șantierele nu s-au oprit. Acesta este cel mai important mesaj pe care l-au dat companiile în perioadă de criză. Am avut un dialog constant cu ei. Faptul că nu s-au oprit șantierele, faptul că am reușit, și vorbesc de șantiere deschise – la autostrăzi, de exemplu, și drumuri expres – de 164 de kilometri. Dintre acestea, aproape 70 de kilometri au fost șantiere deschise în primele patru luni. În perioadă de criză am reușit să intrăm cu utilajele”, a declarat ministrul Transporturilor.

Lucian Bode spune că „a început Sibiu – Pitești, tronsonul I Sibiu – Boița, a început varianta ocolitoare Timișoara Sud, a început DN 2 – A2, a început drumul expres Craiova – Pitești, tronsonul I. Până la sfârșitul anului, eu cred că putem să începem lucrările pe încă 80 de kilometri, și anume pe centura sud a Capitalei – 52 de kilometri unde putem să începem lucrările în acest an. De asemenea, Autostrada Transilvania are cel puțin două tronsoane, Zimbor – Poarta Sălajului și Nușfalău – Suplacu de Barcău, unde vom anunța câștigătorul în maxim două, trei săptămâni. Dacă nu vin contestații, semnăm contractul”.

Cât despre contestațiile care întârzie multe dintre proiectele de infrastructură și nu numai, ministrul Lucian Bode a explicat: „Să știți că lucrurile s-au schimbat. M-a întrebat premierul, într-o discuție recentă pe Sebeș – Turda. Discutând cu domnia sa, am constatat și noi că lucrurile merg mai bine, merg în direcția în care ne dorim. Am trecut de la teorii, de la desene prin studiourile de televiziune, la lucru efectiv. De ce se întâmplă lucrul acesta? În primul rând, comportamentul celor dinaintea noastră, pentru că au ținut foarte multe lucruri la sertar, așteptând să vadă cine semnalizează în stânga sau în dreapta. Mai pe înțelesul tuturor, lucrări care erau pregătite a fi lansate, erau ținute – nu anunțau câștigătorul, nu semnau contractul din motive doar de ei știute. Au ținut la sertar foarte multe proiecte, nu știu cu ce scop”.

Tot atunci, Lucian Bode prezenta și o parte din regulile și restricțiile care vor marca traficul feroviar, rutier și aerian din România în actualul context pandemic.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu