Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Radu Banciu: Vine vaccinul, dar în gara noastră nu-l poate opri nimeni din cauza corupției, birocrației și incompetenței

Radu Banciu: Vine vaccinul, dar în gara noastră nu-l poate opri nimeni din cauza corupției, birocrației și incompetenței

Un articol de: Beatris Ionita - 22 Sep 2020, 23:48
Radu Banciu: Vine vaccinul, dar în gara noastră nu-l poate opri nimeni din cauza corupției, birocrației și incompetenței Lumea lui Banciu

Radu Banciu a comentat, în ediția de marți seară a emisiunii Lumea lui Banciu, declarația făcută de Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, potrivit căreia, România va fi nepregătită să administreze vaccinul anti-COVID-19 populației, atunci când va ajunge lotul negociat de Comisia Europeană. 

"Alexandru Rafila care deja ne-a pus în garda că-n perspectiva introducerii unui vaccin patentat până undeva la mijlocul anului viitor, România fiind membră a Uniunii europene a primit și ea niște saci cu vaccinuri. Stiti care este marea problemă a lui Rafila: omul se îndoiește că România ar avea capacitatea de a-și vaccina cetățenii întrucât noi nu avem nimic pregătit pentru asta. PSD-ul, care se ocupă de pensii nu a luat niciodată în calcul, dar nu că ar fi luat-o guvernele PNL. Lucrurile încep să se vadă, România are cei mai multi morți de COVID în momentul de față din Uniunea Europeană, raportat la perioada pe care o traversăm. Avem de 10 ori mai puțin morți decât Marea Britanie, îi depășim în maxim doi ani...Atenție! De astăzi, în doi ani, România va avea cel mai mare număr de morți de COVID din Uniunea Europeană. Deocamdată, ne e teamă că deși deși vine vaccinul, în gara noastră nu-l poate opri nimeni din cauza corupției, birocrației și incompetenței. România nu este pregătită șă administreze vaccinul.

 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

România trebuie să se pregătească din timp pentru campania de vaccinare anti-COVID-19

 

Alexandru Rafila, reprezentantul Romaniei la OMS a vorbit marți seară despre cum trebuie să se pregătească autoritățile din România, înainte de a primi dozele de vaccin anti-COVID, care au fost negociate pentru țara noastră de Comisia Europeana. 

Medicul a afirmat că, chiar de mâine, autoritățile ar trebui să întocmească un plan privind modul de organizare, transportul, depozitarea și administrarea serurilor, care necesită condiții de păstrare extrem de stricte. BOMBĂ în showbiz! George Burcea și Viviana Sposub au anunțat că vor fi ...

"Dacă tot vrem să arătăm că suntem silitori în a furniza populației din România vaccinul necesar, ar trebui de mâine să ne preocupe modul de organizare, de logistică, centrele de vaccinare, cine să administreze vaccinul. Să se facă cartografia tuturor grupurilor vulnerabile astfel încât să poată fi vaccinate. Să va spun din ce cauza. Vaccinurile noi, revoluționare pe baza de ARN trebuie nu transportate congelate, ci congelate la minus 70-80 de grade și nu există nicio țară, inclusiv în România, cu o capacitate de stocare la o astfel de temperatura. Ele vor fi livrate în recipient care conțîn gheață carbonica și care trebuie să ajungă direct in centrele de vaccinare unde pot să rămână refrigerate timp de câteva zile", a declarat Rafila la Digi24.


Nu știu dacă România va fi pregătită pentru administrarea atunci când va primi vaccinul anti-COVID-19

 

În România trebuie să înceapă cât mai urgent pregătirile pentru administrarea dozelor de vaccin anti-COVID, nu să aștepte să ajungă în țară și apoi să nu aibă condiții de păstrare și administrare.

 "Eu sunt foarte îngrijorat, văzând așa cum ne mișcăm în zona organizatorică, că va există acest vaccin disponibil, Comisia Europeană și-a făcut treaba, România va putea primi vaccinul și organizarea pentru administrarea vaccinului nu știu dacă va fi gata. Cred că lucrul acesta trebuie de acum început, încât în eventualitatea în care acest vaccin va fi disponibil să poată fi administrat într-un timp cât mai scurt unui număr mare de persoane", a completat Rafila.

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu