Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Lumea lui Banciu Turismul european în timpul pandemiei de coronavirus. Radu Banciu: În țările sudice e o afacere colosală de stat. Mulți vor avea de suferit crunt dacă nu e depășit impasul (VIDEO)

Turismul european în timpul pandemiei de coronavirus. Radu Banciu: În țările sudice e o afacere colosală de stat. Mulți vor avea de suferit crunt dacă nu e depășit impasul (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 30 Iun 2020, 23:40
Turismul european în timpul pandemiei de coronavirus. Radu Banciu: În țările sudice e o afacere colosală de stat. Mulți vor avea de suferit crunt dacă nu e depășit impasul (VIDEO) Lumea lui Banciu

Radu Banciu a comentat, în ediția de marți seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, situația turismului european în contextul pandemiei de coronavirus. Jurnalistul a vorbit despre diverse destinații de pe „bătrânul continent”, în condițiile în care administrațiile naționale adoptă strategii diverse în această perioadă, într-o încercare de a salva partea rămasă de sezon și a dat un nou imbold industriei.
 

Radu Banciu, despre turismul european în timpul pandemiei de coronavirus


 

„Jalnic arată Grecia asta dedicată în exclusivitate turiștilor români. Am văzut niște imagini pe acolo, nicio diferență nici de masă, nici de calitatea plajelor, nici de calitatea oamenilor cu ceea ce se întâmpla în anii Epocii de Aur, când parcă, totuși, gogoșile erau mai bune la noi pe litoral decât sunt la greci, dar, mă rog, grecii cică n-ar fi scumpit prețurile. Italienii le oferă bani turiștilor. În Portugalia, pot să vă spun sigur că sunt implicat direct, se fac reduceri la vacanțe. Franța a scumpit tariful peste tot, pe plan intern. Corsica a ajuns să fie cea mai scumpă insulă de vizitat în această vară. Deci fiecare cu strategia lui, guvernul francez spunând zilele trecute, înainte de turul al II-lea al alegerilor locale, faceți-vă, dragi concetățeni, vacanțele în țară. Imediat, sectorul turismului, societatea respectivă, industria turistică a mărit prețurile, în unele situații și de două, trei ori, tocmai pentru că știau că oamenii vor fi nevoiți să își facă turismul acasă”, a afirmat Radu Banciu.
 

Alegerea unei destinații interne nu ne ferește neapărat de COVID-19, crede jurnalistul


 

El este de părere că dacă turiștii aleg destinații interne nu înseamnă neapărat că sunt mai feriți de îmbolnăvirea cu COVID-19.Traian Băsescu A ANUNȚAT când se va decreta STARE DE URGENȚĂ, ÎN ROMÂNIA

„Este și asta o idee preconcepută, n-are niciun fel de fundament, în sensul în care ești mai în siguranță dacă nu pleci nicăieri decât dacă te-ai  deplasa cinci sau șase ore cu avionul – nu este nicio diferență, nimic nu poate să demonstreze că ai fi mai siguranță la tine în bătătură decât în altă parte. Nu există așa ceva, dar, încă o dată, pentru că mâine este 1 iulie, toată Europa se pregătește de această mare cavalcadă. Turismul în țările sudice din Europa este o afacere de stat, este o afacere colosală și, dacă nu se va trece cu bine peste această perioadă, sigur, mulți vor avea de suferit crunt”, susține Radu Banciu.

Nu în ultimul rând, jurnalistul a vorbit și despre amânarea celei de-a patra etape de relaxare a restricțiilor din România, care fusese programată pentru 1 iulie, dar care a fost amânată: „La noi perioada de relaxări se mai amână. Așadar, pentru 1 iulie, nu se anunță nimic nou față de ce știam până acum”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Lumea lui Banciu