Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Meteo Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Luna octombrie începe cu temperaturi ridicate, însă aduce ploi în majoritatea regiunilor țării

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Luna octombrie începe cu temperaturi ridicate, însă aduce ploi în majoritatea regiunilor țării

Un articol de: Beatris Ionita - 25 Sep 2020, 12:24
Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Luna octombrie începe cu temperaturi ridicate, însă aduce ploi în majoritatea regiunilor țării Sursa Foto: Free-Photos/ Pixabay Meteo

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, valabilă până pe 26 octombrie. Potrivit prognozei ANM, vremea rămâne caldă pe durata întregului interval, în sud și în sud-estul țării, cu maxime de 24 -25 de grade Celsius. Totuși, de săptămâna viitoare încep ploile în vest, centru și nord-est.

În luna octombrie va începe să se răcorească în toată România. Temperatura maximă va fi de 18 grade Celsius, iar cea minimă va oscila între 13 și 16 grade.

 

Prognoza meteo pentru săptămâna 28 septembrie – 5 octombrie 2020

 

Spre sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii noiembrie sunt anunțate ploi abundente în ținuturile estice, centrale, nordice și nord-estice, în timp ce locuitorii din regiunile sudice se vor confrunta cu lipsa acestora. Precipitații mixte încep să cadă pe crestele munților.Între 1 și 5 octombrie se va observa o răcire semnificativă, după care temperaturile cresc din nou și rămân ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și vestice. 

 

Prognoza meteo pentru săptămâna 5 – 12 octombrie 2020

 

În intervalul 5-12 octombrie, aversele se vor încadra în limitele normale ale perioadei, cu tendința de a fi ușor mai ridicate în nord-vest și mai scăzute în sud-est. Temperatura peste medie se menține în regiunile sudice. După 5 octombrie, un nou val de aer cald aduce maximele termice până spre 25-28 de grade în sudul țării, în timp ce în nord se vor înregistra frecvent 20-25 de grade.

 BOMBĂ în showbiz! George Burcea și Viviana Sposub au anunțat că vor fi ...

Prognoza meteo pentru săptămâna 12 – 19 octombrie 2020

 

În jurul datei de 10 octombrie, ploile încetează și în nord-vestul României, iar în restul țării se vor apropia de cel normale pentru acest interval. În sudul se vor atinge maxime de 20-25 de grade, în timp ce în nord acestea se vor situa în general între 17 și 22 de grade, ușor mai scăzute doar în depresiunile din estul Transilvaniei.

Începând cu acestă săptămână cresc șansele de apariție a ceții de în vai și în depresiuni, urmând să persiste tot mai mult cu apropierea de sezonul rece, până spre orele prânzului, în mod izolat. Tot în zonele cu vai și în depresiuni noaptea temperaturile vor coborî frecvent sub 0 grade Celsius și va începe să se formeze brumă și va apărea și fenomenul de îngheț al solului.  

 

Prognoza meteo pentru săptămâna 19 – 26 octombrie 2020

 

Începutul ultimei decade a lunii octombrie aduce cantități de precipitații deficitare în special în Muntenia, estul Olteniei, Dobrogea și sudul Moldovei. 

Valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale în majoritatea regiunilor țării, dar mai ridicate în regiunile sudice, cu maxime de 15-20 de grade, în timp ce în nord  vor fi cuprinse între 12 și 17 grade, chiar ușor mai scăzute în depresiunile intramontane, 10-11 grade Celsius.

 

Citeşte mai multe despre:   prognoza meteo,   octombrie