Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Meteo ANM: Un nor de praf saharian ajunge în România, în următoarele zile

ANM: Un nor de praf saharian ajunge în România, în următoarele zile

Un articol de: Beatris Ionita - 29 Apr 2021, 15:05
ANM: Un nor de praf saharian ajunge în România, în următoarele zile Sursa Foto: Adrian P.Y. Blumberg/ Unsplash Galerie foto (1) Meteo

Meteorologii au emis avertizează că vineri va ajunge în România un nor de nisip saharian. Depunerile de praf vor putea fi observate la început în regiunile sud-vestice, apoi și în restul țării. Fenomenul va deveni vizibil cu ochiul liber după data de 1 mai, la început în special în regiunile sud-vestice, apoi și în restul țării, dar mai ales în zonele în care va ploua, potrivit comunicatului.

"În perioada 30 aprilie – 3 mai, circulația aerului, preponderent din sector sud-vestic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sud-estul Europei, inclusiv deasupra României. Concentrațiile particulelor de praf ce urmează să ajungă deasupra României vor fi mult mai reduse, în comparație cu cele din zona Peninsulei Italice și sudul Peninsulei Balcanice.
Depunerile de praf în țara noastră vor putea fi observate la finalul săptămânii (1 și 2 mai), în zonele și intervalele cu ploaie, la început în special în regiunile sud-vestice, apoi și în restul țării.

Citeşte mai multe despre:   ANM,   nor de praf saharian,   romania