Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Meteo Avertizare meteo. Cod galben de ploi în aproape toată țara

Avertizare meteo. Cod galben de ploi în aproape toată țara

Un articol de: Catinca Giosanu - 07 Oct 2020, 12:04
Avertizare meteo. Cod galben de ploi în aproape toată țara Meteo

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri după-amiază o serie de avertizări de cod galen de ploi în aproape toată țara. 

 

 

Ploi torențiale și descărcări electrice în cele mai multe județe din țară

 

 

Potrivit meteorologilor de serviciu, în intervalul 07 octombrie, ora 20:00 - 08 octombrie, ora 10:00, în cele mai multe județe din țara noastră se vor semnala frecvente descărcări electrice, ploi cu caracter de aversă care vor depăși local 20 — 35  l/mp, intensificări de scurtă durata ale vântului și grindină de mici dimensiuni.

”În intervalul menționat, în sudul Banatului, Oltenia, local în Muntenia, sudul Moldovei și al Transilvaniei, vor fi ploi ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.”, au transmis reprezentanții ANM.

Județele vizate de această avertizare sunt Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Dolj, Mehedinți, Vâlcea, Argeș, Olt, Dobrogea, Prahova, Brașov, Covasna, Buzău și Vrancea.

Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala temporar și în sudul și sud-estul teritoriului, iar în rest vor fi ploi moderate cantitativ, dar pe arii mai restrânse.Celebrul prezentator S-A STINS din viață. ESTE VESTEA TRISTĂ A ZILEIBeing Sent

De asemenea, în județele Suceava, Botoșani, Piatra-Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Galați, Brăila și Sibiu sunt prognozate ploi ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în Moldova și la munte, 50...70 l/mp.

 

 

Cum va fi vremea în perioada 8 octombrie – 2 noiembrie 2020

 

 

În perioada 8 ocrombrie - 12 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în regiunile vestice, centrale, iar în restul țării vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei, cu o posibilă tendință deficitară în sud-estul extrem.

Săptămâna viitoare, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cele normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

În intervalul 19 octombrie - 26 octombrie, temperaturile medii ale săptămânii vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în cele sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de mediile specifice acestui interval.

În săptămâna 26 octombrie - 2 noiembrie, mediile valorilor termice este posibil să fie ușor mai ridicate decât normalul acestei perioade în cea mai mare parte a țării.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cele normal pentru acest interval în regiunile intracarpatice și ușor deficitar în rest.