Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Meteo Avertizări nowcasting: Cod portocaliu de ploi și vijelii, Cod galben de inundații și ceață / Care sunt zonele vizate

Avertizări nowcasting: Cod portocaliu de ploi și vijelii, Cod galben de inundații și ceață / Care sunt zonele vizate

Un articol de: Andrei Ștefan - 26 Oct 2020, 08:54
Avertizări nowcasting: Cod portocaliu de ploi și vijelii, Cod galben de inundații și ceață / Care sunt zonele vizate Sursa Foto: Hepta Meteo

Luni dimineața, meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu de ploi și vânt puternic, valabilă în județele Tulcea și Constanța. Pentru alte nouă județe din țară a fost emis un Cod galben de ceață.

 

Cod portocaliu de ploi și vijelii

 

Codul portocaliu, în vigoare până la ora 9.00, vizează localitățile Mihail Kogălniceanu, Lumina, Cogealac, Mihai Viteazu, Istria, Săcele, Târgușor, Fântânele, Grădina, Cobadin, Negru Vodă, Topraisar, Chirnogeni, Albești, Independența, Amzacea, Pecineaga, Mereni, Comana din județul Constanța și localitățile Topolog, Cerna, Casimcea, Dăeni, Ostrov, Peceneaga, Dorobanțu din județul Tulcea.

În aceste zone se vor semnala averse ce vor depăsi 35 l/mp; frecvente descărcări electrice; grindină de mici dimensiuni și intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua aspect de vijelie.

De asemenea, un Cod galben de inundații este valabil pe râuri din județele Tulcea și Constanța.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate și a celor ce vor urma, se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din județel Tulcea și Constanța.

Avertizarea este valabilă până la ora 12.00 în județul Cosntanța și până la ora 14.00 în Tulcea.

 Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

Cod galben de ceață în 9 județe din țară

 

De asemenea, sub avertizare Cod galben de ceață sunt până la ora 9.00 localități județele Argeș, Gorj, Dolj, Mehedinți, iar până la ora 10.00 zona joasă a județului Cluj și mai multe localități din Caraș-Severin, Arad, Timiș și Iași.

În aceste zone se va semnala ceață, care reduce vizibilitatea local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.