Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Meteo Cod galben de vânt puternic în toate aceste regiuni ale țării. Rafalele vor ajunge până la 90 – 100 km/h

Cod galben de vânt puternic în toate aceste regiuni ale țării. Rafalele vor ajunge până la 90 – 100 km/h

Un articol de: Maria Zărnescu - 28 Sep 2020, 08:25
Cod galben de vânt puternic în toate aceste regiuni ale țării. Rafalele vor ajunge până la 90 – 100 km/h Meteo

Meteorologii au emis o avertizare de tip cod glaben pentru vânt puternic, valabilă în cursul zilei de 28 septembrie. Totodată, în cursul zilei de astăzi este valabilă și o avertizare de tip cod galben de ceață, care va determina vizibilitatea local sub 200 m.

În Romînia sunt în vigoare la acest moment două avertizări de tip cod galben, emise de meteorologi.

 

Cod glaben de ceață

 

Codul galben pentru ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m, a intrat în vigoare la la data de 28 septembrie ora 7.15 și se încheie la ora 9.00. Aceasta vizează zonele: Județul Harghita: Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Voșlăbeni, Cozmeni, Leliceni, Păuleni-Ciuc, Racu.

 

Cog galben de vânt puternic

 

În cursul zilei de 28 septembrie, meteorologii anunță rafale de vânt în cele mai multe zone din țară. Avertizarea este valabilă până la pra 12.00 și vizează județele: Județul Argeş: zona de munte de peste cota 1800 m; Județul Prahova: zona de munte de peste cota 1800 m; Județul Dâmboviţa: zona de munte de peste cota 1800 m; Județul Caraş-Severin: zona de munte de peste cota 1800 m; Județul Gorj: zona de munte de peste cota 1800 m; Județul Vâlcea: zona de munte de peste cota 1800 m. În toate aceste regiuni, vântul ca atinge viteze de până la 90 – 100 de km/h.

Intensificări ale vântului se vor semnala și în Județul Caraş-Severin: zona joasă; aici viteza rafalelor fiind de 60 – 70 km/h.Mircea Badea şi-a arătat WhatsApp-ul la televizor, iar oamenii N-AU PUTUT CREDE când au văzut ce are în conversaţii