Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Meteo EXCLUSIV // Vom avea zăpadă în iarna 2020-2021? Ce spune Administrația Națională de Meteorologie

EXCLUSIV // Vom avea zăpadă în iarna 2020-2021? Ce spune Administrația Națională de Meteorologie

Un articol de: Andi Miron - 09 Sep 2020, 19:15
EXCLUSIV // Vom avea zăpadă în iarna 2020-2021? Ce spune Administrația Națională de Meteorologie Meteo

Iernile geroase, cu troiene, sunt doar o amintire a generațiilor născute până în anii '90. În ultimele două decenii, anotimpul rece a devenit din ce în ce mai blând. Care sunt perspectivele pentru iarna anului 2020-2021? Roxana Bojariu, climatolog ANM, a oferit mai multe informații pe marginea acestui subiect pentru B1.ro. 

Efectele încălzirii globale își spun cuvântul. Astfel, șansele să avem ierni geroase sunt din ce în ce mai mici. 

„Nu se poate exclude apariția unor ierni reci, dar cel mai probabil este să avem ierni din ce în ce mai calde, cu episoade de viscol, temperaturi foarte scăzute. Chiar dacă vom vorbi despre episoade extreme scurte, impactul lor poate fi semnficativ.

Nu trebuie neglijate fenomenele extreme atunci când vorbim despre încălzirea globală. Într-o iarnă caldă, este de ajuns un episod foarte scurt de viscol, care poate da peste cap întreaga economie. 

Este probabil să avem ierni geroase, dar șansele sunt mult mai mici față de acum 20-40-60 de ani", a declarat Roxana Bojariu pentru B1.ro

 

Cifre record în 2020

 

Anul 2020 are toate șansele să devină cel mai cald an din istorie. Măsurătorile, analizele la nivel global o demonstrează. 

„Anul 2020 ar putea să detroneze anul 2016 ca cel mai călduros an începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea, de când avem observații sistematice la nivel global și putem spune, de asemenea, că acest lucru s-ar putea petrece în condițiile în care în Pacificul Tropical avem o fază negativă, nu pozitivă, ca în cazul anului 2016. Cum arată Bombonica, fosta soție a lui Liviu Dragnea (GALERIE FOTO)

Nu este încă sigur, dar așa cum a pornit anul 2020, în orice caz e fie pe poziția 1, fie pe poziția 2 (...) Încălzirea globală își spune și mai mult cuvântul în 2020, față de anul 2016", a dezvăluit Roxana Bojariu pentru B1.ro

Citeşte mai multe despre:   Roxana Bojariu,   ANM,   vremea,   incalzire globala,   EXCLUSIV