Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Meteo METEO. Cod galben de furtuni în aproape toată țara, până marți seară. Rafalele vor atinge 80 km / oră și sunt posibile ninsori (FOTO)

METEO. Cod galben de furtuni în aproape toată țara, până marți seară. Rafalele vor atinge 80 km / oră și sunt posibile ninsori (FOTO)

Un articol de: Traian Avarvarei - 12 Oct 2020, 12:28
METEO. Cod galben de furtuni în aproape toată țara, până marți seară. Rafalele vor atinge 80 km / oră și sunt posibile ninsori (FOTO) Meteo

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță, luni, că ploile vor cuprinde întreg teritoriul țării, până marți seară. Potrivit meteorologilor, vântul va sufla pe alocuri cu putere astfel că rafalele vor atinge chiar și 100 de km / oră.


 

Cod galben de furtuni, în intervalul 12 octombrie, ora 21:00 - 13 octombrie, ora 09:00


 

ANM trasnmite că vremea se răcește și apar ploile însemnate cantitativ. Astfel, potrivit prognozei, în intervalul luni, ora 21.00 – marți, ora 9.00,  în Banat, Oltenia, sudul Transilvaniei și al Crișanei, precum și în vestul și nordul Munteniei, vântul va avea temporar intensificări, cu viteze de 55...65 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 90...100 km/h.

În vestul și sud-vestul teritoriului va ploua, iar în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți, ploile vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 25 l/mp și izolat 40 l/mp.

În partea a doua a intervalului vântul se va intensifica și în centrul țării, unde rafalele vor fi în general între 50 și 60 km/h.

Cod galben de furtuni, în intervalul 12 octombrie, ora 21:00 - 13 octombrie, ora 09:00


 

Cod galben de furtuni în aproape toată țara, marți, 13 octombrie


 Celebrul prezentator S-A STINS din viață. ESTE VESTEA TRISTĂ A ZILEIBeing Sent

Totodată, meteorologii transm it că marți va ploua în toată țara. Începând cu ora 9.00 și până la ora 21.00, vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 100...130 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali. Temporar vor fi intensificări și în restul țării, cu viteze în general între 55...65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova de peste 70…80 km/h.

În cea mai mare parte a țării temporar va ploua. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în regiunile sudice, estice și centrale vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Marți, vremea se va răci accentuat în vest, sud-vest și local în centru, unde va deveni deosebit de rece pentru această dată, iar în zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.

În cursul nopții de marți spre miercuri și pe parcursul zilei de miercuri, vor mai fi intensificări ale vântului în nord-vest și la munte, precum și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, îndeosebi pe crestele Munților Apuseni și ale Carpaților Orientali.

Cod galben de furtuni în aproape toată țara, marți, 13 octombrie
 

 

 

 

Cum va fi vremea în săptămâna 12 - 19 octombrie 2020

 


 

În Banat, maximele termice vor fi în scădere ușoară și treptată spre medii de 20 de grade. Temperaturile minime vor fi în scădere până la sfârșitul intervalului, spre 9...10 grade.

După data de 12 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere.

În Crișana, maximele termice vor fi în scădere ușoară și treptată spre medii de 19 grade. Temperaturile minime vor scădea treptat spre 9 grade.

După data de 12 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere. Izolat cantitățile de apă vor putea fi însemnate.

În Transilvania, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 18 grade. Minimele termice vor scădea ușor și treptat spre 6 grade.

După data de 13 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere.

În Maramureș, temperaturile maxime vor fi din nou în scădere treptată spre medii de 18 grade. Temperaturile minime vor scădea treptat spre 7 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere.

În Moldova, temperaturile maxime vor fi din nou în scădere treptată spre medii de 18 grade. Temperaturile minime vor scădea ușor și treptat până la sfârșitul intervalului, spre 9 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere.

În Muntenia, maximele termice vor fi în scădere ușoară și treptată spre medii de 20...21 de grade. Temperaturile minime vor scădea treptat spre 10 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în ușoară creștere.

În Oltenia, maximele termice vor fi în scădere ușoară și treptată spre medii de 20 de grade. Temperaturile minime vor scădea treptat  spre 9...10 grade.

După data de 13 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere. Izolat cantitățile de apă vor fi însemnate.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, vremea va fi frumoasă. Temperatura maximă va ajunge la 24 de grade Celsius, iar cea minimă de 7 grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

La munte, maximele termice vor fi în scădere treptată spre medii de 11 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere spre 4 grade.

După data de 13 octombrie va crește din nou probabilitatea de apariție a ploilor, iar la altitudini mari vor fi posibile și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Prognoza meteo pe litoral

Temperaturile maxime vor fi din nou în scădere ușoară și treptată spre medii de 20 de grade. Temperaturile minime vor fi în scădere ușoară și treptat până la sfârșitul intervalului, spre 12 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în ușoară creștere.


 

Citeşte mai multe despre:   ANM,   vremea,   prognoza meteo