Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Meteo Norul de praf saharian a ajuns în România

Norul de praf saharian a ajuns în România

Un articol de: Raluca Tindeche - 01 Mai 2021, 13:42
Norul de praf saharian a ajuns în România Sursa Foto: Adrian P.Y. Blumberg/ Unsplash Meteo

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă că o masă de aer tropical, cu particule de praf de origine sahariană, avansează către sud-estul Europei, inclusiv deasupra României, în perioada 1 – 3 mai, potrivit News.ro.

Acesta se va deplasa deasupra întregii țării însă concentrațiile particulelor de praf de deasupra țării noastre vor fi mult mai reduse în comparație cu cele din alte zone.

„În perioada 01 – 03 mai, circulaţia aerului, preponderent din sector sudvestic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sud-estul Europei, inclusiv deasupra României. Concentraţiile particulelor de praf ce urmează să ajungă deasupra României vor fi mult mai reduse, în comparaţie cu cele din zona Peninsulei Italice şi sudul Peninsulei Balcanice. Depunerile de praf în ţara noastră vor putea fi observate în zonele şi intervalele cu ploaie, la început în regiunile vestice şi sudice, apoi şi în restul ţării”, a transmis ANM, într-un comunicat de presă.

 

Citeşte mai multe despre:   praf saharian