Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Meteo Prognoza meteo. Atenționare nowcasting de cod galben de ceață în mai multe regiuni ale țării

Prognoza meteo. Atenționare nowcasting de cod galben de ceață în mai multe regiuni ale țării

Un articol de: Irina Mina - 07 Oct 2020, 08:28
Prognoza meteo. Atenționare nowcasting de cod galben de ceață în mai multe regiuni ale țării Meteo

Meteorologii Adniminstrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis, miercuri, atenționări nowcasting de cod galben de ceață în mai multe regiuni ale țării, valabile până la 9:30.

Astfel, în județul Olt, respectiv în localitățile Corabia, Izbiceni, Ianca, Tia Mare, Vădăstrița, Grojdibodu, Vișina, Giuvărăști, Orlea, Gârcov, Ștefan cel Mare, Gura Padinii, în județul Dolj, respectiv Calafat, Dăbuleni, Poiana Mare, Sadova, Călărași, Ciupercenii Noi, Cetate, Ostroveni, Desa, Bistreț, Gighera, Rast, Bechet, Gângiova, Piscu Vechi, Ghidici, Negoi, Măceșu de Jos, Cârna, și în localitatea Salcia din Mehedinți, este așteptată ceaţă ce deterrmină scăderea vizibilităţii local sub 200 m, izolat sub 50 m.

Totodată, ceață care va determina scăderea vizibilității, local sub 200 m și izolat sub 50 m, este așteptată și în localitățile Alexandria, Turnu Magurele, Islaz, Poroschia, Piatra, Furculești, Suhaia, Seaca, Lisa, Traian, Viișoara, Fântânele, Crângu, Ciuperceni, din Teleorman.

Județul Botoșani, cu localitățile Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Rădăuți-Prut, Păltiniș, Mileanca, Darabani, Viișoara, Concești, și județul Suceava, cu localitățile Vatra Dornei, Șaru Dornei, Dorna Candrenilor, Dorna-Arini, Iacobeni, Panaci, Poiana Stampei, Coșna, Ciocănești, sunt și ele vizate de ceață care reduce vizibilitatea local sub 200 m și izolat sub 50 m.

Cum va fi vremea azi, 7 octombrie 2020

Amintim că, pentru ziua de miercuri meteorologii anunță vreme instabilă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime vor fi ușor mai ridicate, față de normalul perioadei, însă există și două avertizări de tip cod galben în mai multe reginui din țară.

Meteorologii anunță manifestări de instabilitate atmosferică, în special la munte și în vestul teritoriului. În cursul nopții se vor înregistra averse sub formă de ploaie. Vântul va conitnua să bată tare la munte, iar local se vor semnala intensificări accentuate.

Maximele zilei se vor încadra între 20 și 27 grade Celsius, în timp ce minimele vor coborî până la 7 și 17 grade.

Cum va fi vremea în săptămâna 5 - 11 octombrie 2020

Vremea instabilă în cea mai mare parte a României. Valorile din termometre variază de la maxime termice aproape de cele resimțite vara, în timpul zilei, până la temperaturi de iarnă resimțite în timpul nopții. În săptămâna ce urmează revin ploile în țara noastră, iar toamna și-ar putea intra cu adevărat în drepturi.

”De miercuri până spre finalul intervalului valorile termice vor continua să scadă, în toate zonele țării, dar nu vor coborî sub cele specifice acestei perioade. Temperaturile minime în cursul nopților vor fi și ele destul de ridicate.Celebrul prezentator S-A STINS din viață. ESTE VESTEA TRISTĂ A ZILEIBeing Sent

Vor fi cuprinse în general între 10 și 18 grade, cu valori mai ridicate în zona litoralului, dar și mai scăzute în drepresiuni.

Ploile își vor face apariția în prima parte a intervalului, în vestul, nordul și centrul, iar de marți spre miercuri ele se vor extinde pe întreg teritoriul. Vor fi și manifestări de instabilitate, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului”, a declarat meteorologul de serviciu Oana Paduraru, de la ANM.

Citeşte mai multe despre:   meteo octombrie 2020,   cod galben de ceata