Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Meteo Prognoza meteo, azi, 01 septembrie 2020. Manifestări de instabilitate atmosferică pe arii restrânse

Prognoza meteo, azi, 01 septembrie 2020. Manifestări de instabilitate atmosferică pe arii restrânse

Un articol de: Irina Mina - 01 Sep 2020, 05:00
Prognoza meteo, azi, 01 septembrie 2020. Manifestări de instabilitate atmosferică pe arii restrânse FOTO: Pixabay.com Meteo

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru marți, 01 septembrie 2020. Potrivit acestora, vremea se va menţine călduroasă, însă, spre seară, sunt așteptate manifestări de instabilitate atmosferică pe arii restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 37 de grade Celsius.

 

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 01 septembrie 2020

 

Mai exact, marți, spre deosebire de ziua anterioară, în Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi la munte, va ploua. Cantităţile de apă vor depăşi 20 - 25 litri pe metrul pătrat. În restul ţării vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară după-amiaza, când indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse seara şi noaptea, cu o probabilitate mai mare în sud-vest.

Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade Celsius în regiunile vestice şi în jurul a 37 de grade Celsius în Câmpia Română.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 şi 22 de grade Celsius. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţa.

În săptămâna 31 august-6 septembrie 2020 vremea rămâne călduroasă, chiar caniculară în zonele de campie și de podiș. Disconfortul termic se va accentua treptat, iar indicele temperatură umezeală va atinge și va depăsi pragul critic de 80 de unitatăți.

Temperaturile maxime se vor incadra în general intre 30 și 37 de grade Celsius, iar cele minime între 13 și 23 de grade Celsius, mai coborâte în depresiuni. Cerul va fi mai mult senin, însă în orele dimineților si îndeosebi în a doua parte a nopților, se va semnala ceață pe arii restrânse, mai ales în zonele depresionare la început, apoi și în regiunile sud-estice, cu precădere în noaptea de duminică spre luni. Vântul va sufla slab și moderat, dar local și temporar va avea intensificări ușoare.Carantină obligatorie pentru două săptămâni. CNSU a adoptat Hotărârea

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în vest, centru și nord-vest, iar în rest va fi în general deficitar.

 

Prognoza meteo pentru București

 

În Capitală, vremea va fi în continuare caniculară după-amiaza, când şi disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depaşi pragul critic de 80 de unităţi.

Temperatura maximă se va situa în jurul a 37 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 20 de grade Celsius.

 

Prognoza meteo la munte

 

La munte, vremea va fi instabilă în cea mai mare parte a zonei de munte. Va fi înnorat şi va ploua. Cantităţile de apă vor depaşi 20 - 25 litri pe metrul pătrat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 şi 27 grade Celsius.

 

Prognoza meteo pe litoral

 

La malul Mării Negre, vremea va fi predominant frumoasă şi caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 29 de grade Celsius, iar cele minime vor fi de 19 şi 22 de grade Celsius. Noaptea şi dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă. Temperatura apei mării va avea valori de 24 - 25 de grade.

Citeşte mai multe despre:   meteo septembrie